Catalunya Diari

La Paeria millora el carril bici al barri de la Bordeta

L’actuació permetrà enllaçar els trams existents al carrer Palauet i les avingudes d'Artesa i Flix

Imatge de l'avinguda Artesa del barri de la Bordeta de Lleida
La Paeria millora el carril bici al barri de la Bordeta | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs de connexió i millora dels carrils bici a les avingudes d'Artesa i Flix i el carrer Palauet, que permetran enllaçar aquests dos trams i millorar la seguretat viària al barri de la Bordeta.

A l'avinguda d'Artesa es repinta el tram de carril bici que està situat a la calçada i s'hi col·loquen separadors per protegir-lo i per evitar que hi aparquen altres vehicles, entorpint el pas. També es senyalitzarà amb pintura vermella a la calçada tots els encreuaments, inclòs el del tram inicial de l'avinguda Flix. A més, la parada de bus situada entre les avingudes d'Artesa i Flix i el carrer Hostal de la Bordeta comptarà amb una plataforma que facilitarà l'accés de les persones al vehicle, mantenint també el pas adaptat per a les bicicletes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Al carrer Palauet es repintarà tot el carril bici

L'actuació permetrà també marcar la connexió entre aquest tram de carril bici de l'avinguda d'Artesa i el carrer Palauet, senyalitzant amb pintura els passos de ciclistes corresponents en l'espai disponible. Per últim, al carrer Palauet es repintarà tot el carril bici i ja s'ha instal·lat una nova plataforma a la parada de bus situada a la cantonada amb el carrer Astúries, per facilitar l'accés al bus i garantir també un pas propi per a les bicicletes. Els treballs es realitzen dins de la campanya de manteniment de la senyalització de la via pública i es duran a terme durant les pròximes setmanes.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han visitat aquesta setmana la zona on s'actuarà i han destacat la necessitat d'anar introduint millores a la xarxa de carril bicicleta. «Aconseguir una mobilitat més sostenible a Lleida és una de les nostres prioritats i per a fer-ho és important posar les condicions perquè es puguin fer anar amb seguretat mitjans de transport nets com la bicicleta o els patinets», ha afirmat Postius. La pròxima posada en marxa de la modificació de l'ordenança de circulació de vianants i vehicles també suposarà un nou pas en aquesta línia, en limitar a 30 km/h la velocitat a la majoria de carrers de la ciutat, ha afegit Castro.


Comentaris

envia el comentari