Catalunya Diari

La Paeria millora el carril bici al barri de la Bordeta

L’actuació permetrà enllaçar els trams existents al carrer Palauet i les avingudes d'Artesa i Flix

Imatge de l'avinguda Artesa del barri de la Bordeta de Lleida
La Paeria millora el carril bici al barri de la Bordeta | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs de connexió i millora dels carrils bici a les avingudes d'Artesa i Flix i el carrer Palauet, que permetran enllaçar aquests dos trams i millorar la seguretat viària al barri de la Bordeta.

A l'avinguda d'Artesa es repinta el tram de carril bici que està situat a la calçada i s'hi col·loquen separadors per protegir-lo i per evitar que hi aparquen altres vehicles, entorpint el pas. També es senyalitzarà amb pintura vermella a la calçada tots els encreuaments, inclòs el del tram inicial de l'avinguda Flix. A més, la parada de bus situada entre les avingudes d'Artesa i Flix i el carrer Hostal de la Bordeta comptarà amb una plataforma que facilitarà l'accés de les persones al vehicle, mantenint també el pas adaptat per a les bicicletes.

Al carrer Palauet es repintarà tot el carril bici

L'actuació permetrà també marcar la connexió entre aquest tram de carril bici de l'avinguda d'Artesa i el carrer Palauet, senyalitzant amb pintura els passos de ciclistes corresponents en l'espai disponible. Per últim, al carrer Palauet es repintarà tot el carril bici i ja s'ha instal·lat una nova plataforma a la parada de bus situada a la cantonada amb el carrer Astúries, per facilitar l'accés al bus i garantir també un pas propi per a les bicicletes. Els treballs es realitzen dins de la campanya de manteniment de la senyalització de la via pública i es duran a terme durant les pròximes setmanes.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han visitat aquesta setmana la zona on s'actuarà i han destacat la necessitat d'anar introduint millores a la xarxa de carril bicicleta. «Aconseguir una mobilitat més sostenible a Lleida és una de les nostres prioritats i per a fer-ho és important posar les condicions perquè es puguin fer anar amb seguretat mitjans de transport nets com la bicicleta o els patinets», ha afirmat Postius. La pròxima posada en marxa de la modificació de l'ordenança de circulació de vianants i vehicles també suposarà un nou pas en aquesta línia, en limitar a 30 km/h la velocitat a la majoria de carrers de la ciutat, ha afegit Castro.


Comentaris

envia el comentari