Catalunya Diari

La Paeria posa en funcionament l’Oficina dels Drets Humans de Lleida

L’ODH assessorarà jurídicament la ciutadania i recollirà documentació vinculada a la vulneració de drets

La Paeria posa en funcionament, aquest dijous, l'Oficina de Drets Humans (ODH) de Lleida. Aquest nou servei, situat als baixos de l'edifici de Mercolleida, tindrà dos àmbits de treball, un d'atenció a la ciutadania i l'altre, de prevenció i sensibilització. 

L'ODH assessorarà els ciutadans i ciutadanes en l'àmbit jurídic I es recollirà la informació i documentació vinculada a la vulneració de drets fonamentals, especialment civils i polítics, i també referent a situacions de discriminació. Les funcions de l'oficina inclouran també l'acompanyament a les persones que han patit vulneració de drets fonamentals, civils, polítics i situacions de discriminació i la mediació entre les parts implicades en un conflicte per vulneració de drets i discriminació. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Accions de sensibilització sobre Drets Humans a la ciutat

D'altra banda, l'ODH també realitzarà accions de sensibilització sobre Drets Humans a la ciutat i drets de ciutadania amb l'objectiu de prevenir i garantir l'exercici dels drets del conjunt de la població. L'Ajuntament de Lleida considera com a prioritari el bon govern de la ciutat, que implica afavorir un entorn de reconeixement i de respecte als Drets Humans de totes les persones que conviuen a Lleida.

«La llibertat col·lectiva i individual de les persones només es pot assegurar si totes elles veuen garantits els seus drets fonamentals, els civils i els polítics, els socials, econòmics i culturals, independentment del seu origen, ètnia, edat, gènere, orientació sexual, religió, llengua, nacionalitat, salut, discapacitat i/o situació socioeconòmica, entre altres. El treball de l'Oficina de Drets Humans (ODH) es basarà en els articulats de la Declaració Universal dels Drets Humans, en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics», ha destacat la regidora d' Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro.

Treball en xarxa amb la societat civil i altres institucions

Castro ha valorat el treball transversal i interseccional i la col·laboració i treball en xarxa amb la societat civil i altres institucions que existeix i es potenciarà encara més dins d'aquest nou servei. A més de la vulneració dels drets fonamentals, es prioritzarà l'atenció per la vulneració dels drets civils i polítics (reunió, manifestació, associació, informació) i la discriminació pels següents motius: per pertànyer a una ètnia, cultura o origen, per tenir una religió o convicció, per condició socioeconòmica, per edat, per l'estat de salut, per gènere i per orientació o identitat sexual, entre altres. 

D'altra banda, l'ODH també realitzarà accions de sensibilització sobre Drets Humans a la ciutat i drets de ciutadania amb l'objectiu d'apoderar la ciutadania en l'exercici dels seus drets. L'oficina de Drets Humans estarà oberta tots els dijous a la tarda de les 17h a les 19h a l'edifici de Mercolleida (avda. Tortosa, 2). Es pot concertar cita prèvia telefònicament (973 700 457), per mail (oficinadretshumans@paeria.cat i al tràmit on-line del web de Paeria www.paeria.cat/oficinadretshumans.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari