Catalunya Diari

Prohibeixen a la Paeria la difusió d'un tríptic i una carta en considerar-los «electoralistes»

Arran de dues denúncies de JxCat

Lleida, a la zona del riu Segre, en una imatge d'arxiu. | LleidaDiari.cat

La Junta Electoral de Zona de Lleida ha exigit aquest dimecres a la Paeria que aturi de forma «immediata» la distribució dels tríptics que porten per títol 'Ordenança de Paisatge. Lleida, que n'ets de bonica', a més de la retirada del document del web municipal, en considerar el seu contingut electoralista. De la mateixa manera, ha ordenat a l'Ajuntament de Lleida aturar la difusió d'una carta signada per l'alcalde Fèlix Larrosa, adreçada als veïns de la Bordeta sobre el projecte del bosc urbà del barri, inclòs en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, aprovat inicialment. Ho ha fet després d'estimar dues denúncies interposades per Junts per Catalunya que alertaven de continguts amb «al·lusions clares» a les «fites» aconseguides pel govern municipal durant el mandat.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Una de les pàgines del tríptic difós per la Paeria de Lleida per donar a conèixer l'ordenança municipal de Paisatge, l'11 d'abril del 2019 (Horitzontal)
Una de les pàgines del tríptic difós per la Paeria de Lleida per donar a conèixer l'ordenança municipal de Paisatge. | LleidaDiari.cat

 

En les dues denúncies de JxCat s'argumenta que, tant la carta dirigida als veïns de la Bordeta sobre el projecte del bosc urbà com els tríptics sobre la nova ordenança municipal de Paisatge, atempten de forma clara contra els «principis d'objectivitat i transparència que han de presidir en tot moment els processos electorals», així com el principi d'igualtat entre els actors electorals. Així mateix, qualifiquen ambdós documents difosos per la Paeria «d'electoralistes i partidistes» i que en cap cas són «imprescindibles per la salvaguarda de l'interès públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics». 

Prohibeixen la revista de la Paeria del mes de març

Cal recordar que aquest mateix dimarts la Junta Electoral de Zona de Lleida també va prohibir a la Paeria la difusió de la revista municipal del mes de març, en veure-hi continguts clarament electoralistes. Aquesta decisió també arriba després d'una denúncia interposada per Junts per Catalunya.

D'altra banda, la Junta Electoral de Zona de Balaguer ha prohibit a l'Ajuntament de Torrelameu, a la comarca de la Noguera, la celebració de l'acte previst per aquest divendres, dia 12 d'abril, al vespre sota el lema 'Presentació del nou projecte per Torrelameu', convocat des del consistori, també per considerar-lo de caire electoralista. La decisió l'ha adoptat també arran d'una denúncia presentada des de Junts per Catalunya


Comentaris

envia el comentari