Catalunya Diari

La Paeria rebutja la decisió de mantenir l'interior dels locals tancats i demana «un punt mig»

Proposen obrir els bars i restaurants a dins almenys al migdia perquè l'evolució de les dades és «favorable»

L'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, davant la Paeria atenent els mitjans de comunicació
La Paeria rebutja la decisió de mantenir l'interior dels locals tancats i demana a Torra trobar "un punt mig" | LleidaDiari.cat

L'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, rebutja la decisió de mantenir els interiors dels bars i restaurants tancats i aquest dijous ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, trobar «un punt mig». Així, proposa com a primera opció permetre a tots els establiments obrir dins amb aforament limitat.

Com a alternativa també planteja que aquells establiments amb terrassa utilitzin l'exterior a la nit però que puguin obrir l'interior al migdia perquè «a 40 graus no es pot estar al carrer» i que aquells que no tenen terrassa, puguin obrir amb mesures de seguretat i limitacions d'aforament . «No estem gens d'acord amb la decisió del Procicat perquè entenem que l'evolució de les dades a Lleida està sent molt favorable», ha dit.

«Indignació total» a Lleida per seguir sense poder obrir l'interior de bars

La Federació d'Hostaleria de Lleida ha expressat la seva «indignació» després que el Procicat decidís aquest dimecres prorrogar quinze dies més la mesura que impedeix a bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre obrir l'interior dels locals. Consideren que amb aquesta restricció «tan agressiva» que el sector no entén les pèrdues dels establiments augmenten dia rere dia i, per això, reclamen a les administracions un ajut específic per al sector.

En aquest sentit, des de la Federació adverteixen que si no se'ls ajuda entre un 30 i un 40% de bars i restaurants d'aquests set poblacions del Segrià poden veure's abocats al tancament definitiu, ja que «és molt difícil poder aguantar en aquesta situació».

Tancar els establiments per responsabilitat social

El secretari general d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, ha assenyalat que el sector de la restauració ha passat de la «resignació» per haver de tancar els establiments per responsabilitat social per intentar frenar el virus, a una «indignació total» per aquesta «restricció tant agressiva que s'està aplicant a Lleida i sis municipis del Baix Segre», que suposa una de les mesures «més restrictives que s'aplica a bars i restaurants al conjunt de Catalunya, Espanya i, fins i tot d'Europa».


Comentaris

envia el comentari