Catalunya Diari

La Paeria reconeix que uns 200 temporers de la fruita dormen al carrer

La plataforma Fruita amb Justícia Social reclama l'obertura del pavelló 3 com a allotjament d'urgència

Pertinences de persones que dormen al carrer
Pertinences de persones que dormen al carrer | LleidaDiari.cat

L'oficina única d'atenció als temporers que arriben a Lleida per participar en la campanya de la fruita que enguany s'ubica al Pavelló 3 de Fira de Lleida ha atès des de la seva entrada en funcionament, l'11 de juny, un total de 750 persones, respecte a les 804 ateses l'any passat fins a les mateixes dates.

L'oficina única d'atenció als temporers de la campanya de la fruita presta, entre altres, els serveis de dutxa, consigna i bugaderia i facilita aliments als usuaris, als quals també s'ofereix la possibilitat de pernoctar fins a quatre nits a l'alberg Jericó. L'Ajuntament de Lleida té quantificades unes 200 persones que dormen al carrer a la ciutat per diferents motius, algunes perquè ja han superat aquests quatre dies, perquè rebutgen allotjar-se a l'alberg o perquè tot i tenir feina no poden pagar-se una habitació, entre altres motius.

Pla obert de la zona de consigna de l'oficina d'atenció a temporers
Pla obert de la zona de consigna de l'oficina d'atenció a temporers | LleidaDiari.cat

 

Des de la plataforma Fruita amb Justícia Social eleven fins a 230 les persones que pernocten al carrer i reclamen a la Paeria que obri el pavelló 3 a les nits mentre duri la campanya com a allotjament d'urgència. Des de l'Ajuntament s'han compromès a fer-ho quan es donin inclemències meteorològiques com en el cas de pluja. 

 

Alguns incidents durant aquesta campanya de la fruita a la ciutat de Lleida

La campanya de la fruita enguany a Lleida ha estat protagonitzada per una sèrie d'incidents. Concretament, el grup municipal de la Crida per Lleida va denunciar una acció coordinada entre la Guàrdia Urbana i l'empresa ILNET, concessionària de neteja i recollida de residus, que va tenir lloc al voltant del pavelló 3 dels Camps Elisis, al voltant de l'Oficina Única de Temporers de l'Ajuntament de Lleida. Segons la Crida, l'acció no es va centrar únicament en la neteja de l'entorn sinó que es van endur pertinences com matalassos i cartons que utilitzen els temporers que feia dies que pernoctaven en aquest espai.

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, parlant amb un usuari de l'oficina d'atenció a temporers
L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, parlant amb un usuari de l'oficina d'atenció a temporers | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari