Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

La Paeria recupera bicicletes en desús per afavorir la mobilitat de col·lectius vulnerables

'Comencem a pedalar', dins el projecte Empodera’t, ha permès que 13 persones sense llar s’hagin format i hagin reparat 35 bicicletes per cedir-les a infants
Imatge de l'inici del projecte
La Paeria recupera bicicletes en desús | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida posa a l'abast de col·lectius vulnerables bicicletes que han estat recuperades i posades a punt, per tal de cobrir les seves necessitats de desplaçament pel que fa a objectius formatius o laborals. Això s'ha portat a terme a través del projecte 'Comencem a pedalar', dins del programa Empodera't, que ha desenvolupat l'Àrea d'Inclusió de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials i l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO).

 

El taller de recuperació de bicicletes en desús ha permès que tretze persones sense llar s'hagin format en la mecànica bàsica per reparar bicis, algunes posant-les a punt altres amb més treball de reparació, i que el resultat del seu treball revertís a la societat des de dos vessants: la recuperació de residus i la promoció de la mobilitat sostenible.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Formació útil perquè els faciliti la vida laboral i social

La tinent d'alcalde Anna Campos i la regidora Regina Cairol han participat en el lliurament de diplomes del curs 'Comencem a pedalar' que s'ha fet aquest dijous a l'IMO. Cairol ha assegurat que els participants són exemple a seguir i que el més important és el que els ha aportat el curs, amb formació útil perquè els faciliti la vida laboral i social. Campos també ha destacat la vàlua del projecte i que es pugui col·laborar amb accions d'aquest tipus en benefici de la societat. 

 

Els participants en el taller, com el Belkacem, el Vicenzo o el Salouo, han destacat l'oportunitat que han tingut d'aprendre i de fer un treball útil del qual es poden beneficiar altres persones. A més, han valorat els coneixements apresos en el curs de prop de 100 hores de durada, d'octubre a finals de novembre, amb un professional de l'IMO.

 

Comença la campanya

La campanya 'Necessites una bici?' ha començat aquest dijous per cedir durant 6 mesos les 35 bicicletes que s'han recuperat. Els destinataris són principalment:

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Promoure habilitats i aportar socialment a persones sense llar

El projecte Empodera't pretén promoure habilitats i aportar socialment a persones sense llar i en aquesta nova acció ha incorporat el compromís vers el medi ambient i la mobilitat sostenible. L'objectiu final és contribuir a fer una ciutat més respectuosa i sensible en els àmbits socials i mediambientals. Entre altres propostes, s'ha fet un curs de fusteria i reciclatge de materials per transformar-los en mobiliari d'interior i exteriors.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari