Catalunya Diari

La Paeria redueix tinences d'alcaldia després de la sortida del Comú

El nou govern serà «més compacte» i «sobri» al passar de 7 a 5 tinences d'alcaldia

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest divendres l'organització del nou govern municipal després que la setmana passada es trenqués el Govern d'Entesa després de la sortida del grup del Comú de Lleida.

Segons ha explicat en roda de premsa l'alcalde, el nou govern serà «més compacte» i «sobri» al passar de 7 a 5 tinences d'alcaldia i d'una reorganització de les regidories existents.
Toni Postius seguirà sent el primer tinent d'alcalde, seguit de Jordina Freixanet, Sandra Castro, Montse Pifarré i Paco Cerdà.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb relació a les regidories, el nou govern ha decidit crear una nova, la de Presidència, la qual estarà encapçalada per Jordina Freixanet.

Pla obert de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde, Toni Postius i Jordina Freixanet
La Paeria redueix tinences d'alcaldia després de la sortida del Comú i crea una regidoria de presidència | LleidaDiari.cat

Canvis en les regidories

Garantir la qualitat democràtica i institucional, consolidar un govern obert, mantenir les relacions amb la Sindicatura de Greuges, així com atendre les necessitats de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, la lluita contra la corrupció i els serveis de contractació, seran les funcions de Presidència.
Per la seva banda, la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, es fusiona amb la de Participació i anirà a càrrec de la regidora Marta Gispert.

Paral·lelament, la de Ciutat i Cultura passarà a ser Cultura, Habitatge i Transició Ecològica i s'encarregarà de la mateixa Juame Rutllant assumint així, part de la feina que duia a terme fins ara el regidor del Comú, Sergi Talamonte.

Finalment, els regidors Joan Ramon Castro i Ignasi Amor, es repartiran la representació en els barris que fins ara portaven els regidors del Comú, Talamonte i Elena Ferre.

Els objectius de Pueyo

Amb aquest canvi, Pueyo ha assegurat que «volem un govern centrat a completar projectes iniciats en aquests dos primers anys i fomentar la recuperació econòmica i social de la ciutat en època de covid».

«Estem convençuts que l'estabilitat de govern està garantida amb aquesta nova composició i seguirem treballant amb la voluntat de mantenir i ampliar les polítiques de consensos», ha sentenciat l'alcalde.


Comentaris

envia el comentari