Catalunya Diari

La Paeria rep 1.784 sol·licituds per al pagament de lloguer

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha reiterat la importància de les administracions en la gestió d’aquest tipus d’ajuts per atendre les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat

Imatge d'una persona traient comptes econòmics amb una calculadora
L’Oficina d’Habitatge de Lleida rep 1.784 sol·licituds per al pagament de lloguer | Pixabay

L'Oficina d'Habitatge de Lleida ha rebut 1.784 sol·licituds per rebre subvencions per al pagament de lloguer. Aquest divendres al migdia ha finalitzat el termini per a la presentació de les subvencions de la convocatòria de 2020.

De les sol·licituds rebudes, 1.633 s'han presentat de forma presencial i 151 de forma telemàtica, tot i que el nombre de presentacions en línia podria augmentar els dies vinents per l'actualització de les dades informàtiques.

Facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer

La convocatòria de la Generalitat de Catalunya es va obrir el 14 de maig i les bases vénen regulades en la resolució TES/986/2020, de 8 de maig, en què es determina la concessió de les subvencions per al pagament de lloguer, en règim de concurrència pública competitiva. Els ajuts tenen per objecte regular aquesta concessió, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

El tinent d'alcalde i regidor de l'àrea d'Habitatge, Sergi Talamonte, ha reiterat la voluntat de la Paeria d'estar al costat de les persones en situació de vulnerabilitat, especialment enguany amb la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus. Segons Talamonte, és important que les administracions col·laborin per atendre les necessitats de les persones i per trobar solucions davant la crisi de l'habitatge, agreujada per la Covid-19.

La convocatòria d'enguany ha estat marcada per les limitacions de l'alarma sanitària i les mesures per a prevenir el contagi de la Covid-19. La Generalitat de Catalunya ha potenciat la presentació telemàtica. A l'Oficina Local d'Habitatge de Lleida la fase de presentació ha vingut marcada, per primer cop, per un rigorós sistema de cita prèvia per evitar aglomeracions a l'oficina i per vetllar, amb les mesures de protecció corresponents, per la salut de les persones usuàries i treballadores.


Comentaris

envia el comentari