Catalunya Diari

La Paeria reprèn els talls al trànsit en 4 carrers durant el cap de setmana

La mesura té com a objectiu donar l'espai a les voreres als vianants i al mateix temps poder instal·lar terrasses a la calçada

Imatge d'arxiu d'un tall de trànsit
La Paeria reprèn els talls al trànsit en 4 carrers | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida reprendrà aquest cap de setmana i el festiu de dimarts 8 de desembre els talls al trànsit de determinats carrers, per ampliar l'espai disponible per als vetlladors i terrasses dels bars i restaurants.

La mesura s'aplicarà en quatre carrers de la ciutat i també té com a objectiu facilitar l'obertura dels bars musicals que s'han beneficiat de la conversió temporal de la llicència per a dur a terme activitat de restauració. A més, garanteix l'espai per als vianants ja que els vetlladors s'ubicaran a la calçada i les voreres quedaran lliures per passar-hi a peu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els carrers que es tancaran temporalment al trànsit 

• Carrer Teuleries.

• Carrer Bonaire, entre els carrers Llitera i Sant Martí (el tram entre Balmes i Llitera estarà obert en sentit contrari a l'habitual i amb accés prohibit des de Balmes).

• L'avinguda Doctora Castells, des de Riu Ebre fins a Estudi General, només el costat de carrer amb sentit Estudi General.

• Carrer del Nord, des de Ramon Castejón fins a Maria Sauret.

Els horaris seran els mateixos en tots els casos, des de dissabte 5 a les 12.00 fins a diumenge 6 a les 22.00 hores i dimarts 8, també de 12.00 a 22.00 hores. El funcionament dels establiments haurà de complir totes les mesures sanitàries fixades, incloses les distàncies de seguretat i l'horari de tancament.

Donar més amplitud als negocis que volen obrir i facilitar la disponibilitat d'espais

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha explicat que «un cop la Generalitat ha permès la reobertura dels establiments de restauració, reprenem la conversió de carrers en espais per a vianants en els punts on se'ns ha sol·licitat, per tal de donar més amplitud als negocis que volen obrir i facilitar la disponibilitat d'espais per a terrasses i així garantir la distància sanitària». Castro ha afegit que «som conscients de la situació sanitària de la ciutat i per això treballem en mesures que garanteixen la seguretat a les persones i que el sector de la restauració es vegi el menys afectat possible».

Castro ha recordat que la reconversió temporal de la llicència permetrà que tornin a obrir bars musicals que porten tancats des del març i que sense tallar carrers com Bonaire i Teuleries no podrien fer-ho, perquè la vorera és massa estreta i s'ha de garantir i prioritzar als vianants. Si hi ha altres peticions, s'estudiaran, ha afegit. La Guàrdia Urbana supervisarà els talls de trànsit i la regidoria de Mobilitat avisarà als veïns i guals afectats.


Comentaris

envia el comentari