Catalunya Diari

La Paeria retira la pancarta en suport als presos i el llaç groc de la façana

L'organisme rebutja el recurs presentat pel govern municipal i reitera que són símbols «partidistes»

Pla mitjà on es pot veure la pancarta de suport als polítics independentistes
Pla mitjà on es pot veure la pancarta de suport als polítics independentistes | LleidaDiari.cat

La Junta Electoral Provincial de Lleida ha ordenat a la Paeria que faci efectiva la retirada de la pancarta de suport als polítics independentistes empresonats que hi ha en una façana de l'Ajuntament i del llaç groc que hi ha a l'altra.

En una resolució emesa aquest dimarts, l'organisme confirma l'acord de la Junta Electoral de la Zona (JEZ) de Lleida de l'1 d'octubre en què donava 24 hores a la Paeria per retirar els dos símbols de la façana en considerar-los «partidistes», arran de la denúncia presentada per Ciutadans. 

La Junta Electoral Provincial ha rebutjat així les al·legacions plantejades pel govern de l'Ajuntament de Lleida en el recurs que va presentar contra la decisió de la JEZ. El govern municipal ja ha anunciat que aquest dimecres retirarà la pancarta.

Les paraules de l'alcalde

L'alcalde Miquel Pueyo ha dit que els símbols són retirats de forma «temporal» fins després del «període d'excepcionalitat» marcat per les eleccions espanyoles, i que després els tornaran a penjar. Així mateix, ha remarcat que acaten la JEZ, sense entrar en «jocs simbòlics» perquè ara toca fer «política amb el cap fred» encara que sigui difícil a les portes de la sentència al judici del procés.

Pueyo ha recordat que la regidora de Cs Ángeles Ribes va presentar la denúncia demanant la retirada de la pancarta i el llaç el dia 1 d'octubre i que aquell mateix dia, en tres quarts d'hora la Junta Electoral és a reunir i en una hora i mitja va enviar el correu a la Paeria per retirar la pancarta. Segons l'alcalde, com que el procediment era «insostenible» des del punt de vista jurídic, van presentar un recurs al·legant indefensió i exposant que la pancarta i el llaç no són un símbol d'una candidatura ni el missatge d'un partit polític, sinó «un sentiment compartit per la majoria de la societat lleidatana».

Considera que són símbols partidistes

La Junta Electoral Provincial ha confirmat aquest dimarts l'acord de la Junta Electoral de Zona de Lleida en què exigia a la Paeria la retirada de la pancarta i del llaç groc de la façana de l'edifici consistorial en considerar-los «símbols partidistes utilitzats per formacions electorals que concorren a les eleccions del 10-N», motiu pel qual referma que tant la pancarta com el llaç groc «estan prohibits en edificis públics en campanya electoral».

En la seva resolució, la Junta Electoral Provincial de Lleida desestima la «indefensió» al·legada pel govern municipal, ja que l'organisme considera que «l'Ajuntament de Lleida ha pogut fer totes les al·legacions en fonamentar el recurs que ha presentat». La decisió de la Junta Electoral Provincial que obliga la Paeria a retirar la pancarta i el llaç groc no admet cap altre recurs.

La valoració de C's

La portaveu de Cs a la Paeria de Lleida, Ángeles Ribes, ha valorat positivament la decisió de la Junta Electoral Provincial i assegura que la Paeria té de marge fins aquest dijous a les dotze del migdia per retirar la pancarta de suport als presos i el llaç groc. Per la seva banda, el govern de la Paeria d'ERC, JxCat i el Comú ha anunciat que preveu retirar la pancarta de suport als presos independentistes aquest dimecres al matí.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari