Catalunya Diari

La Paeria sanciona a una nova empresa per la demora injustificada en l’execució de les obres

La penalització es retindrà de l’última certificació que es realitzi

L'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, davant la Paeria atenent els mitjans de comunicació
Imatge del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.| LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida ha obert un expedient sancionador a l’empresa adjudicatària dels treballs de construcció d’una zona de jocs infantils al Parc Joan Oró de Lleida per una demora injustificada en l’execució de les obres i pel retard en el compliment dels terminis per part del contractista, atès que el termini establert en el requeriment de finalització de les obres finalitzava el passat 18 de juny. Davant aquests fets, la Paeria ha proposat la imposició d’una sanció de 626,40 euros per la demora injustificada en l’execució de les obres, resultant de l’aplicació de l’article 193 de la Llei de Contractes del Sector Públic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!Segons l’article 193 apartat 1 i 3 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, el contractista està obligat a complir el contracte dins el termini total fixat per la seva realització, així com els terminis parcials assenyalats per a la seva execució successiva. Quan el contractista, per causes que li són imputables, hagi incorregut en demora respecte al compliment del termini total, l’Administració pot optar, ateses les circumstàncies del cas, per la resolució del contracte o per la imposició de les penalitats diàries en la proporció de 0,60 euros per cada 1.000 euros del preu del contracte, iva exclòs.


El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que «des de la Regidoria d’Urbanisme de la Paeria apostem per l’excel·lència en la gestió i, per aquest motiu, no podem permetre retards injustificats en les obres que vagin en detriment del gaudi ciutadà». Postius ha explicat que la Regidoria d’Urbanisme, des del darrer any, està sent molt exigent amb l’execució dels projectes que es contracten i ha explicat que segons els serveis tècnics d’Urbanisme almenys fa 15 anys que l’Ajuntament no sanciona cap empresa per incompliment de termini: «Els treballs que s’encarreguin s’han d’executar correctament i han de complir amb els plecs i tots els requisits que s’estableixen. També seré molt exigent amb les garanties de les mateixes obres. Moltes vegades ens trobem amb actuacions que al cap de dos dies tenen desperfectes o els materials no responen a les necessitats, etc.».


Cal destacar que aquest és el segon expedient sancionador que s’instrueix per incompliment dels contractes d’obres. En aquest sentit, recentment s’ha sancionat l’empresa adjudicatària de les obres dels miradors del Secà de Sant Pere, situats als carrers Marimunt i Germans Queralt. Els treballs s’haurien d’haver inaugurat al desembre però estan inacabats i amb diversos desperfectes en els treballs executats.


Comentaris

envia el comentari