Catalunya Diari

La Paeria, seleccionada per a implementar la prova pilot de la Plataforma Decidim

S’ha fet una primera tria de 10 ajuntaments de Lleida i Tarragona per posar a la pràctica aquesta nova plataforma

L'Ajuntament de Lleida ha estat seleccionat per a implementar la prova pilot de la Plataforma DECIDIM, democràcia participativa de codi obert per a ciutats i organitzacions.

Durant l'any 2021 es durà a terme un pilot proveint el servei Decidim a 10 municipis de les demarcacions de Tarragona i Lleida. S'ha realitzat una primera tria de 10 ajuntaments, d'entre els quals hi ha la Paeria, d'acord amb el criteri tècnic i el consens dins la Xarxa de Governs Transparents.

Es tracta d'una Plataforma de programari lliure i es desenvolupa com a una infraestructura de país per millorar la participació ciutadana.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La regidora de Participació Ciutadana i lluita contra la corrupció, Elena Ferre, ha participat en la presentació del desplegament de la Plataforma a les demarcacions de Lleida i Tarragona, a càrrec de la subdirectora General de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Laura Suñe. La Generalitat aposta per aquesta eina i té un conveni amb AOC, que és qui la proveirà.

Què preveu el projecte pilot?

La posada a disposició de la plataforma Decicim proveirà una plataforma tecnològica i inclourà el servei d'assessorament en participació ciutadana als ajuntaments receptors que permeti optimitzar el seu ús i que garanteixi la seva sostenibilitat. Per fer-ho possible el projecte pilot preveu:

-Formació general en Participació Ciutadana.

-Acompanyament, assessorament i suport en el disseny d'un projecte de participació ciutadana.

-Implantació de la Plataforma Decidim.

-Formació per a l'ús i el back office de la plataforma Decidim.

És una plataforma dissenyada per a l'articulació de processos i espais de participació ciutadana. Els objectius són ampliar i facilitar l'accés a la participació ciutadana, obrir nous espais per a la deliberació i la col·laboració en el co-disseny i la coproducció de polítiques públiques i de nous espais de participació i democràcia directa facilitant així la cooperació entre ciutadania, institucions i organitzacions de la societat civil.

Imatge d'una reunió de l'equip de la Paeria
La Paeria, seleccionada per a implementar la prova pilot de la Plataforma Decidim | LleidaDiari.cat

Els membres que integren aquest projecte d'implementació 

-Generalitat. Direcció General de Participació Ciutadana

-Consorci AOC. Aportaran la solució tecnològica

-Diputació de Lleida i Tarragona

-Xarxa de webs transparents. Espai interinstitucional que ha impulsat el consens d'implantar la plataforma com a eina de participació de país

-Ajuntaments.


Comentaris

envia el comentari