Catalunya Diari

La Paeria dona suport als treballadors de Sada i reclama una solució que eviti el tancament

L'ERO anunciat per l'empresa afectaria a 260 treballadors

Pla mitjà del president del comitè d'empresa de Sada a Lleida, Juan Noguero
Pla mitjà del president del comitè d'empresa de Sada a Lleida, Juan Noguero | LleidaDiari.cat

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat per unanimitat una moció de suport als treballadors de Sada i que també emplaça la Paeria a emprendre les gestions necessàries per a cercar una solució que permeti garantir la continuïtat de l'escorxador de Lleida i el manteniment dels seus 260 llocs de treball.

El debat de la moció ha comptat amb la presència de treballadors de l'empresa. D'altra banda, l'alcalde Miquel Pueyo ha justificat que no s'hagi portat a debat del Ple la moció dels CDR de Lleida sobre «violència policial» pel fet que es va acordar debatre la de Sada per la via d'urgència, i una sobre la mobilitat a Escorxador-Templers, que s'havia presentat primer. 

El president del comitè d'empresa ha defensat la moció

Pueyo ha assegurat que la moció dels CDR es debatrà al Ple de novembre. Abans de la sessió, ha pres possessió del càrrec la nova síndica municipal de greuges de Lleida, Dora Padial.

  

El Ple de la Paeria ha expressat el seu suport unànime als treballadors de Sada a Lleida, arran de l'ERO d'extinció anunciat que preveu el tancament de l'escorxador avícola que la firma té a la capital del Segrià i l'acomiadament dels seus 260 treballadors. Sada forma part del grup holandès Nutreco, propietat del hòlding inversor, també holandès, SHV.

El president del comitè d'empresa de Sada a Lleida, Juan Noguero, ha estat l'encarregat de defensar la moció que insta la Paeria a emprendre «les gestions que estiguin al seu abast davant les administracions implicades i davant les empreses i organitzacions empresarials que puguin facilitar la continuïtat de l'empresa». En aquest sentit, ha plantejat la importància de poder trobar un comprador o inversor disposat a mantenir l'activitat de l'empresa i garantir la continuïtat de tots els treballadors, a més d'assumir el deute acumula la planta de Sada a Lleida.

Imatge de treballadors de Sada i de representants sindicals
Imatge de treballadors de Sada i de representants sindicals | LleidaDiari.cat

El paper determinant de l'empresa per a la ciutat

La moció també trasllada el suport de la Paeria a les reivindicacions dels treballadors i reconeix el «paper determinant» que té per a l'economia de la ciutat la continuïtat de Sada, així com el «caràcter estratègic» del sector industrial agroalimentari per a la demarcació. Noguero ha assegurat que els treballadors «lluitaran» per revertir aquesta decisió «injustificada i injustificable» de l'empresa i, en aquest sentit, ha reclamat la implicació de les administracions.

Diferents treballadors i representants sindicals han presenciat el Ple durant el debat de la moció. A l'exterior de la Paeria, s'han concentrat una vuitantena de treballadors per exigir solucions que permetin la continuïtat de l'escorxador.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari