Catalunya Diari

La Paeria triplica l'ajuda econòmica a famílies per a aliments durant l’estat d’alarma

S’han incrementat les sol·licituds de famílies als serveis socials municipals per rebre suport econòmic

Persona introduint un plat de verdures dins d'un microones
La Paeria triplica l'ajuda econòmica a famílies per a aliments durant l’estat d’alarma | Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida ha incrementat les ajudes a famílies de la ciutat destinades a la compra d'aliments durant l'estat d'alarma.

La sol·licitud d'ajuts ha augmentat especialment el darrer mes, el segon de confinament, amb més tramitacions i persones beneficiàries. La Paeria, a través de la Regidora de Polítiques per als Drets Socials, ofereix diferents línies d'ajuts, d'acord amb les necessitats que s'indiquen.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La mitjana ha estat de 38.505 euros, distribuïts en 106 ajuts

La partida destinada a ajuts tramitats d'urgència per a alimentació s'han triplicat. La mitjana en el període de gener i febrer va ser per un import de 12.939 euros, per a 42 ajuts. En el darrer mes (del 12 d'abril al 12 de maig) ha estat de 38.505 euros, distribuïts en 106 ajuts. Aquest suport econòmic permet que la família faci compres setmanals per un valor i un període de temps que es determina segons els ingressos i la situació de cada cas.

També s'ha multiplicat l'ús de targetes d'emergència. La mitjana dels mesos de gener i febrer va ser d'11 targetes. Del 12 de març al 12 d'abril (el primer mes de confinament) la xifra emesa van ser 41. Del 12 d'abril al 12 de maig (segon mes de confinament) s'han tramitat 51 targetes d'emergència, que beneficien 143 persones, de les quals 49 són menors. Aquest és un recurs que permet fer una compra immediata per atendre situacions de vulnerabilitat. És a dir, s'activa quan es detecta que una persona està en situació greu de falta d'aliments i els serveis socials realitzen de manera urgent una compra directa.

Les ajudes poden ser de diferent tipus

En general, la partida econòmica destinada al conjunt d'ajudes, que poden ser de diferent tipus, com habitatge, infància, etc., s'ha dotat d'un 30 % més, arribant als 60.500 euros, sobretot, com s'ha comentat, per la compra de productes alimentaris. Les mesures socials són un eix prioritari per a l'equip de govern de la Paeria en la situació excepcional que s'està vivint.

Com es va aprovar al darrer ple municipal, s'ha assignat una partida de 70.000 euros per a subministrament d'aliments a persones sense recursos, així com 15.000 euros a despeses directes relacionades amb la Covid-19 i 4.500 euros més a l'exempció del pagament de lloguer a inquilins de l'Empresa Municipal d'Urbanisme que s'han quedat sense ingressos per la crisi actual.


Comentaris

envia el comentari