Catalunya Diari

La Paeria vetllarà per una revetlla de Sant Joan segura per la Covid-19

La celebració ha de ser en grups reduïts i mantenint les mesures sanitàries, com la distància social, l’ús de mascareta o el rentat de les mans

foguera de sant joan
La Paeria vetllarà per una revetlla de Sant Joan segura per la Covid-19 i per evitar accidents pirotècnics | Cedida

La revetlla de Sant Joan haurà de celebrar-se enguany extremant les mesures de seguretat, tant pel que fa a la Covid-19 com per evitar accidents pirotècnics o derivats de les fogueres. L'Ajuntament de Lleida posarà especial èmfasi en recordar que s'ha d'adaptar la festa a la nova situació.

Per això, per evitar possibles contagis, la festa ha de ser de caràcter familiar o amb grups reduïts i respectant les mesures sanitàries, com la distància física, l'ús de mascareta, la rentada de mans (en aquest cas no es recomana l'ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables) o no compartir menjar o estris als àpats.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La celebració de la revetlla comporta l'activació d'un dispositiu especial

La celebració de la revetlla comporta l'activació d'un dispositiu especial, tant de la Guàrdia Urbana, com de Bombers, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil. L'àrea municipal de Protecció Civil farà la inspecció, el control i l'autorització dels locals de venda de petards i de les casetes de pirotècnica, amb les ubicacions corresponents que compleixin les mesures de seguretat.

Farà el mateix amb els entorns de les fogueres, que majoritàriament són foguerons petits, per assegurar i garantir la seguretat i reduir-ne el risc. Ilnet treballarà en la retirada de material de les diferents fogueres que no es pot cremar. La Guàrdia Urbana vetllarà per minimitzar les molèsties i perquè la ciutadania pugui gaudir de la celebració amb garanties de seguretat, en coordinació amb la resta de cossos de seguretat. L'ajuntament difondrà a xarxes les recomanacions que fa a la ciutadania per a una revetlla segura.

Fogueres

Protecció Civil ha habilitat el tràmit per sol·licitar l'autorització per a entitats veïnals i persones particulars que estiguin interessades a fer foc la nit del 23 de juny. S'ha de fer abans de les 12 del mateix 23 de juny. Les fogueres autoritzades es podran consultar en aquest plànol. Aquesta aplicació permet revisar l'estat de la sol·licitud de l'autorització de la foguera (en tràmit, autoritzat i denegat) i els punts on es poden adquirir articles pirotècnics. Alhora, és una eina més de control per als Bombers, la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil i facilita les tasques de neteja festa a l'empresa concessionària que reforçarà el seu servei amb motiu de la revetlla.

Consells sobre fogueres

Les fogueres han de vigilar-se fins que quedin totalment extingides i s'ha de ruixar el caliu perquè evitar accidents. Entre altres consells, cal tenir present:

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

La compra de petards

Igualment, com és habitual en aquesta festa, s'ha de fer un bon ús dels petards. A l'hora d'adquirir-los cal assegurar-se de comprar productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixar-se assessorar per un/a professional. Es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions. Cal llegir les instruccions de cada article. Si es fa a l'establiment, s'han de seguir les mesures d'higiene i de protecció establertes (en aquest enllaç es facilita alguns punts on fer la compra online). A la ciutat de Lleida hi ha 14 casetes temporals autoritzades per a la venda de material pirotècnic, distribuïdes pels diferents barris.

Com i on encendre els petards amb seguretat

S'han de prendre precaucions a l'hora d'encendre el material pirotècnic per evitar accidents. No s'han de subjectar els petards amb les mans, ni posar-los a prop de la cara ni el cos. Per donar temps a enretirar-se, s'encendrà la metxa per l'extrem. Els petards no s'han de llançar mai contra ningú ni en el mobiliari urbà (contenidors, papereres, etc), així com tampoc llançar-los a menys de 500 m de zones boscoses, des de balconades ni finestres.


Comentaris

envia el comentari