Catalunya Diari

La Paeria vol enderrocar cinc edificis del Centre Històric en «molt mal estat»

Creuen que l'enderroc d'aquests blocs és l'opció «més ràpida i econòmica» per a tots els propietaris

La Paeria de Lleida
Imatge d'arxiu de la Paeria de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida proposarà executar subsidiàriament, de manera conjunta, l'enderroc dels immobles dels números 16, 18, 20, 22 i 24 del carrer Companyia, al Centre Històric que estan en «molt mal estat».

Els números 16, 20 i 22 són d'un únic propietari; el número 18 és propietat d'una entitat bancària i el número 24 és propietat de la Paeria, que va comprar la finca el juliol de 2019. La Paeria ha declarat la ruïna econòmica i tècnica dels immobles i decidirà amb els veïns què fer amb el solar que hi quedarà, d'uns 500 metres quadrats.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

És l'opció «més ràpida i econòmica»

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que l'enderroc d'aquests blocs és l'opció «més ràpida i econòmica» per a tots els propietaris i permetrà, d'una banda, garantir la seguretat de les persones i els béns i, de l'altra, «esponjar aquest sector del Centre Històric ple de carrers estrets i amb edificis en condicions pèssimes».

Segons Postius, enderrocar els immobles en mal estat és una de les actuacions necessàries per recuperar, a poc a poc, el Centre Històric i poder planificar, conjuntament amb els veïns, entitats i comerços, les futures actuacions. Postius ha destacat que l'equip de govern pren decisions «valentes» amb l'objectiu de recuperar el Centre Històric.

 

Altres actuacions de disciplina urbanística

La Paeria també ha declarat en estat de ruïna econòmica i tècnica diversos edificis i locals de l'avinguda de les Garrigues. Un d'ells és l'immoble ubicat al número 57, que la propietat ha enderrocat recentment. Els altres fan referència als números 51 i 53, que estan en període d'al·legacions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari