Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

Paguen 8,8 MEUR per fer front als danys dels aiguats a Lleida

La Diputació destinarà el milió d'euros pressupostat a reparar camins malmesos a en municipis de la demarcació
Pla general on es poden veure camps negats per l'aigua de les inundacions a Vinaixa
Pla general on es poden veure camps negats per l'aigua de les inundacions a Vinaixa | LleidaDiari.cat

La Generalitat haurà pagat o executat en un mes i mig una tercera part dels 8,8 milions d'euros que preveu destinar per fer front als danys dels aiguats de l'octubre passat a les comarques de Lleida, segons ha explicat el delegat del Govern, Ramon Farré.

 

Aquests diners corresponen a ajuts o compromisos adquirits pel Govern amb el territori o bé a despesa executada en actuacions dutes a terme o que tenen en marxa els diferents departaments a la demarcació. Per la seva banda, la Diputació de Lleida ha anunciat que destinarà la partida d'un milió d'euros pressupostada per atendre els danys dels aiguats i que encara no s'havia executat a la reparació de camins malmesos als municipis, en els quals no actuïn la resta d'administracions.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

8,8 milions d'euros per fer front als efectes dels forts aiguats

Els diferents departaments i organismes dependents de la Generalitat implicats preveuen destinar 8,8 milions d'euros per fer front als efectes dels forts aiguats que el mes d'octubre passat van tenir lloc a les comarques de Lleida. Aquesta quantitat inclou la despesa de les actuacions ja finalitzades o en execució i les que l'administració catalana s'ha compromès a dur a terme.

 

Així ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, després de la reunió institucional de seguiment de les actuacions per fer front als danys dels aiguats de l'octubre a les comarques lleidatanes, en la qual també han participat la directora general d'Administracions Locals, Rosa Vestit; els directors de serveis territorials dels departaments implicats; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el subdelegat del govern espanyol, José Crespín, i els presidents dels consells comarcals en representació dels municipis afectats per les pluges.

 

En un termini màxim d'un mes i mig ja s'hauran executat les obres

Farré ha avançat que en un termini màxim d'un mes i mig ja s'hauran executat les obres o, en el seu cas, transferit als ens locals subvencions per valor d'uns 3,3 milions d'euros, aproximadament un 37% dels 8,8 milions que la Generalitat destinarà a la restitució dels danys dels aiguats a Lleida. Aquests recursos corresponen bàsicament a les actuacions de reparació de carreteres, d'abastaments municipals en alta i de sistemes de sanejament, i algunes transferències a ajuntaments.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari