Catalunya Diari

La PAH recupera el primer edifici sencer a Lleida propietat del banc dolent

Són dotze habitatge buits al barri de Balàfia que la plataforma destinarà a famílies desnonades i persones que viuen al carrer

Pla general de membres de la PAH
Pla general de membres de la PAH, amb pancartes, davant de l'edifici recuperat al barri de Balàfia de Lleida | LleidaDiari.cat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha recuperat aquest dimecres un edifici sencer al barri de Balàfia de Lleida. Tot i que a l'estat espanyol, la plataforma ja ha recuperat més d'una cinquantena d'edificis, aquest és el primer que es recupera a la ciutat de Lleida.

Segons la PAH, fa quinze anys que els dotze pisos de l'edifici estan buits i el bloc és propietat de la Sareb, coneguda com a banc dolent. Una de les portaveus de la PAH, Cristina Rubio, ha explicat que vuit dels dotze habitatges d'aquest bloc ja estan plens.

Els han destinat a famílies amb fills que havien estat o estaven a punt de ser desnonades i un d'ells a una persona sola d'edat avançada que vivia al carrer. Els altres quatre estaran ocupats en uns dies, ja que, tal com assegura la plataforma, són moltes les famílies que necessiten una llar, i les administracions no els donen cap solució.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Pla mig de membres de la PAH
Pla mig de membres de la PAH, amb pancartes, davant de l'edifici recuperat al barri de Balàfia de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La PAH ocupa la seu d'Habitatge a Lleida per denunciar el desnonament d'una família

El passat mes de novembre, membres de la PAH van ocupar la seu del Servei Territorial d'Habitatge de la Generalitat a Lleida per exigir una solució per a una família amb quatre fills, dos dels quals menors, que ocupen des de fa sis mesos un pis del barri de la Mariola i que havia de ser desallotjada el mateix dia. L'immoble, propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, està assignat a una altra família que no hi pot entrar a viure mentre segueixi ocupat.

El desallotjament s'havia postposat però abans Generalitat i Ajuntament de Lleida es van comprometre a revisar l'expedient d'aquesta família malgrat que l'informe dels serveis socials descarta que hi hagi risc d'exclusió social, cosa que neguen des de la PAH. La Paeria els ofereia anar una pensió com a solució provisional però els afectats ho van rebutjar i reclamaven quedar-se al pis pagant un lloguer social o que els en facilitin un altre. 

La família, amb quatre fills, dos dels quals menors d'edat, portava vivint des de fa sis mesos en un pis que van ocupar al número 25 dels Blocs Joan Carles del barri de la Mariola de Lleida.


Comentaris

envia el comentari