Catalunya Diari

La PAH reclama a Ibercaja que condoni el deute a dues famílies desnonades a Lleida

Una desena d'activistes s'han tancat durant més d'una hora a l'oficina que l'entitat té a rambla Ferran i l'han omplert de pancartes i papers

Alguns dels membres de la PAH que s'han tancat a l'oficina d'Ibercaja de Rambla Ferran
Alguns dels membres de la PAH que s'han tancat a l'oficina d'Ibercaja de Rambla Ferran | LleidaDiari.cat

Una desena d'activistes de la PAH es va tancar aquest dimarts al migdia durant més d'una hora a l'oficina que Ibercaja té a la rambla Ferran de Lleida. La van omplir de pancartes i papers i va quedar tancada al públic fins que van marxar. Els activistes reclamen que se'ls condoni el deute a dues famílies desnonades que viuen un cas similar. Expliquen que van deixar de pagar la hipoteca del seu pis que tenien signada amb l'entitat en no poder assumir-la, el banc els va fer fora i va subhastar aquests habitatges.

Un dels afectats per Ibercaja, Abdelilah, que s'han tancat a l'oficina de l'entitat bancària de Rambla Ferran
Un dels afectats per Ibercaja, Abdelilah, que s'han tancat a l'oficina de l'entitat bancària de Rambla Ferran | LleidaDiari.cat

 

En tots dos casos, el preu obtingut amb la venda del pis a la subhasta no va ser prou per cobrir el deute que els afectats tenien amb el banc i l'entitat va vendre el deute restant (uns 50.000 euros per família) a un 'fons voltor'. Des de la PAH denuncien que aquestes famílies han de pagar mensualment uns 350 euros a aquest 'fons voltor', quan són famílies vulnerables amb pocs ingressos, i que Ibercaja diu que no pot fer-hi res perquè aquest deute ja no depèn d'ells. La PAH, en canvi, considera que el banc podria recomprar el deute a qui li va vendre, ja que va cometre una «irresponsabilitat», que estan pagant i patint aquestes famílies.

Alguns dels membres de la PAH que s'han tancat a l'oficina d'Ibercaja de Rambla Ferran, a Lleida
Alguns dels membres de la PAH que s'han tancat a l'oficina d'Ibercaja de Rambla Ferran, a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Tanmateix, aquest dimarts a la tarda, la PAH va denunciar a través de les xarxes socials que Aigües de Lleida havia tallat el subministrament a famílies que vivien en un bloc recuperat de CaixaBank. En aquest sentit, lamenten que «poques ganes tenen d'aportar ara solucions». Finalment, expliquen que «en aquest bloc hi ha menors, entre ells un nadó de pocs dies, a part, de la calor infernal que hi fa». Des de la PAH van assegurar aquest dimarts que «no ens cansarem de denunciar dia rere dia les estafes de la banca». «No pararem de denunciar públicament les injustícies de la banca», van sentenciar a través d'una publicació a les xarxes socials. 


Comentaris

envia el comentari