Catalunya Diari

Les parades de roba i complements tornen als mercats de Lleida

Dissabte també s’instal·larà el Mercat de l’Hort a la plaça de Sant Joan

Imatge d'arxiu d'un mercadet de roba
Les parades de roba i complements tornen aquesta setmana als mercats de Camp d'Esports i Barris Nord | LleidaDiari.cat

Els mercadets de Camp d'Esports i de Barris Nord incorporaran aquest dijous i dissabte, respectivament, les parades de roba, calçat i complements. Els dos espais de venda ambulant han estat operatius amb les parades de fruita i verdura, però a partir d'aquesta mateixa ja s'hi podran instal·lar la resta de productes.

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha afirmat que ja s'està en disposició de reobrir aquests espais de venda i que és molt necessària la implicació dels i les paradistes en aquests punts de venda. Gispert ha remarcat que és imprescindible complir estrictament la normativa, que ara està determinada amb directrius més clares, després de recollir-se en el Pla d'acció de mercats de venda no sedentària. El document està aprovat pel Comitè tècnic del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Les parades s'ubicaran de la mateixa manera que ho havien fet abans 

Les parades s'ubicaran de la mateixa manera que ho havien fet abans d'aplicar les noves mesures restrictives pels rebrots de la Covid-19 a la ciutat, amb l'objectiu de garantir la seguretat, tant de venedors com de compradors. La regidora ha insistit en la necessitat de reprendre l'activitat d'aquesta tipologia de productes, donat que la crisi sanitària pel coronavirus ha tingut un impacte important en la seva activitat econòmica.

Gispert ha mantingut reunions continuades per avaluar el context del moment i poder obrir els mercats amb els productes habituals. La regidora ha explicat que la situació dels últims mesos s'ha viscut amb especial preocupació a la regidoria per l'afectació que la pandèmia ha tingut en l'economia d'aquestes famílies. "Són moments molt complicats i hem intentat posar-nos al seu costat, buscant alternatives possibles per conciliar que poguessin tornar a treballar i la seguretat sanitària", ha dit Gispert.

Si és necessari, l'àrea de Mercats aixecarà actes a aquelles parades que no compleixin amb el que es demana, fet que pot comportar la suspensió temporal de la llicència. La regidora Gispert ha reiterat que s'ha fet el possible per activar el funcionament dels mercats i que per mantenir-los, depèn de l'actitud i la responsabilitat de tothom.

Mercat de l'Hort

El Mercat de l'Hort també s'instal·larà dissabte a la plaça de Sant Joan amb productes agroalimentaris de proximitat, després de la segona aturada per les noves mesures restrictives decretades aquest mes. Així, el dissabte 1 d'agost reprendrà l'activitat, en la seva ubicació habitual a l'Eix Comercial, de 10 h a les 20.30 h, amb les corresponents mesures de seguretat. L'objectiu d'aquest mercat és oferir un lloc de venda a pagesos i elaboradors lleidatans i donar a conèixer productes agraris de proximitat.


Comentaris

envia el comentari