Catalunya Diari

Paralitzen el desnonament d'una família amb 6 fills a Lleida

Paralitzen el desnonament d'una família amb 6 fills a Lleida| Text i fotografies: Laura Biela

 JJosefa i Francisco són una parella que porten des del mes d’octubre de 1999 vivint al número 54 del carrer Vallès de Lleida. Actualment, tenen sis fills de deu, nou, set, cinc, tres i un any, i no tenen cap ingrés per poder seguir pagant aquest pis. Fins fa un temps, la Josefa cobrava el PIRMI (ajuda econòmica d'entre 400 i 500 euros que es dóna a persones que no tenen recursos econòmics), tot i que va arribar un dia que no va poder anar a firmar i li van retirar. "Ara porto més d'un any sense cobrar aquesta ajuda i no puc seguir pagant aquest pis", explica la Josefa a lleidaalminut.com.
 
Cada dia que passa i que no paga, el preu del lloguer augmenta ja que s'hi sumen els interessos. Quan van entrar a viure en aquest pis pagaven 150 euros, per un pis de 30 metres quadrats i dos habitacions. Ara els hi demanen ja 300 euros. "Estem esperant que ens donin la paga del meu home, ja que té una discapacitat del 72%, però no arriba. A mi em van denegar el PIRMI perquè les dos pagues eren incompatibles, però es que ara no tenim res", es queixa Josefa.
 
Abans de les 09.30 hores, moment en que estava previst que es dugués a terme el desnonament d'aquest pis, propietat d'Adigsa (Generalitat de Catalunya), la família ja s’havia emportat la majoria dels seus objectes personals i els havien repartit entre les cases dels seus amics i familiars. La Josefa no volia que ja que li prenien la casa, també es quedessin amb les seves coses. 
 
Aturen el desnonament
Mentre la família explicava la situació a aquest digital han anunciat que paralitzaven el desnonament, que finalment el jutge no faria fora de casa aquesta família a falta de quatre dies per al Nadal. "Ahir quan vam anar a Adigsa a informa'ns del cas ens van notificar que aquest desnonament estava paralitzat, tot i que no ens van donar cap document que donés resposta a la nostra petició", explica Eduard Baches, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a Lleida. 
No obstant, explica que "això no era veritat", ja que no s'ha paralitzat fins aquest mateix matí.
 
Al conèixer la notícia, la família ha recuperat el somriure i ha agraït a tots els allí presents el suport i l'ajuda rebuda. "Gràcies a tots, sabia que Lleida estaria amb nosaltres", ha afirmar l'Àngels, la sogra de la Josefa, molt emocionada i amb un somriure d’orella a orella. Per la seva banda, la Josefa ha donat les gràcies també pel suport rebut i ha obert les portes de casa seva a tothom que ho necessiti.


Comentaris

envia el comentari