Catalunya Diari

El Parc Científic donarà facilitats a les empreses per pagar en sis mesos les quotes d'arrendament

El Consorci ha aprovat el tancament pressupostari de l'any 2019

Compradora
El Parc Científic donarà facilitats a les empreses per pagar en sis mesos | Pixabay

El Consorci del Parc Científic i Tecnològic de Lleida ha aprovat aquest dimarts en una sessió telemàtica del seu consell d'administració mesures de suport a les empreses que formen part del Parc de Gardeny, arran de la pandèmia de la Covid-19.

Podran demanar una moratòria de les quotes d'arrendament dels espais corresponents als mesos d'abril, maig i juny, atesa la situació de l'estat d'alarma que ha afectat la seva activitat ordinària. Les quotes es prorratejaran durant 6 mesos i l'inici del pagament es retarda durant dos mesos. Durant la sessió, que ha estat presidida pel rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, com a president del Consorci del Parc, i que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, com a vicepresident, s'ha aprovat també el tancament pressupostari de l'exercici 2019. S'ha obtingut un resultat positiu de 3.227.596,27 € i un romanent de tresoreria per a despeses generals de -4.263.430,35 €.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Permet garantir el futur d'aquest complex empresarial

Els membres del Consell han destacat que després dels acords assolits l'any passat per tancar el refinançament del deute a llarg termini del Consorci, la seva situació financera ha quedat enfortida, fet que permet garantir el futur d'aquest complex empresarial i donar-hi un nou impuls. En la mateixa línia, el Consell ha aprovat acollir-se a la sol·licitud d'ajornament de les quotes dels préstecs rebuts de l'Estat amb venciment per a l'any 2020 i d'anys anteriors.

La petició es farà en els termes que prevegi l'ordre ministerial de desplegament de la disposició addicional dotzena del Reial decret llei 15/2020, quan el Ministeri de Ciència publiqui les instruccions i obri el termini de presentació de sol·licituds. D'altra banda, durant la sessió també s'ha aprovat la incorporació de Ramon Saladrigues Solé, gerent de la Universitat de Lleida, com a nou membre del Consell. El seu predecessor i actual coordinador general i econòmic de l'Ajuntament de Lleida, Josep Maria Sentís Suñé, també seguirà formant part del Consell d'Administració del Parc com a assessor, atès el seu bagatge i trajectòria dins del Consorci.


Comentaris

envia el comentari