Catalunya Diari

El Parc Científic de Lleida organitza unes jornades sobre la Google Cloud

També presenten un projecte de reforestació forestal mitjançant drons

Durant els propers dies, el Parc Científic de Lleida acull un seguit d'activitats d'alt nivell tecnològic, que organitzen els Laboratoris TIC del Parc i el GDG Lleida. La primera serà la jornada Google Cloud a Lleida, tot sobre el núvol de Google d'una forma pràctica, la segona, dues jornades de treball sobre la reforestació forestal mitjançant drons.

 

Mario Ezquerro i Marcos Manuel Ortega, creadors de la plataforma Google Cloud espanyol, i Laura Morillo-Valverde, líder de la comunitat Women Techmakers i nomenada Google developer expert en l'especialitat Cloud, parlaran sobre el núvol i aconduiran tallers pràctics. Aquesta jornada se celebrarà el divendres dia 22, de les 9.30 a les 19.30 hores, a la primera planta de l'edifici CeDiCo del Parc Científic de Lleida. 

Lot Amorós, enginyer creador del projecte Dronecoria, impartirà dues jornades de treball el dia 25, de les 16 a les 19.00 hores, i el dia 26, de les 9 a les 19.00 hores, a la primera planta de l'edifici CeDiCo del Parc Científic. El projecte treballa per la sostenibilitat mitjançant la repoblació forestal a través de drons. Primer, els drons dotats amb càmeres fotogràfiques analitzen els millors llocs per actuar. Després, s'acoblen dues ampolles als aparells voladors que porten llavors i microorganismes en el seu interior per llançar-los en zones devastades per incendis, terratrèmols o tsunamis. Aquesta alternativa augmenta la possibilitat de germinació de les llavors i accedeix a llocs on no s'hi pot arribar a peu. El projecte compta amb el suport de Nacions Unides, Telefónica, Ikea, Autodesk i LleidaDrone, entre d'altres.Comentaris

envia el comentari