Catalunya Diari

El Parc Científic de Lleida tindrà una xarxa privada de blockchain

L’acord facilitarà el desenvolupament de solucions d’identitat i pagament securitzat

Telefónica i l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), entre els quals es troba el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, han signat un acord que desenvoluparà una xarxa privada i independent de blockchain desplegada per Telefónica entre els parcs científics i tecnològics operatius membres de l'associació.

El conveni, del que es beneficiarà el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, entre altres, contempla el desenvolupament d'un projecte pilot de tres mesos, el qual els parcs científics i tecnològics podran compartir la infraestructura de blockchain basada en la tecnologia de Hyperledger Fabric desplegada per Telefónica. Aquesta estratègia facilitarà crear canals d'intercanvi d'informació privats i segurs entre les diferents empreses i desplegar les seves pròpies aplicacions descentralitzades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

  

Per això, Telefónica utilitzarà el servei de Cloud Garden que va presentar fa vuit mesos junt amb IBM i que permet a les companyies utilitzar solucions de blockchain, big data o intel·ligència artificial a través d'una plataforma al núvol i segons les seves necessitats.

Aquest projecte també posarà a disposició d'aquestes entitats la tecnologia pròpia de blockchain desenvolupada per Telefónica, TrustOS, un software que permet connectar de manera senzilla, les aplicacions i processos de negoci amb plataformes, xarxes i ecosistemes de blockchain. A més, es contempla el desenvolupament d'un Servei d'Identitat Digital Innovadora que permetrà crear, per un costat, un catàleg públic d'empreses innovadores, i per un altre, que aquestes empreses es relacionin entre si a la mateixa xarxa.

Podran beneficiar-se dels avantatges de la tecnologia de blockchain

A més, tant la xarxa d'APTE com les companyies que pertanyen a ella seran capaces de desplegar els seus propis casos d'ús sobre la xarxa de blockchain i utilitzar tokens en la mateixa pera mesurar i registrar la seva pròpia activitat o la dels seus productes i serveis, creant així mercats digitals confiables per a intercanviar valor o per a desenvolupar millors estratègies de gamificació que involucrin els seus usuaris en l'ús dels serveis.

«Gràcies a aquest conveni, les empreses allotjades en aquests parcs científics i tecnològics podran beneficiar-se dels avantatges de la tecnologia de blockchain sense haver d'enfrontar-se a la complexitat inherent de la mateixa o haver de dedicar recursos a adquirir el coneixement necessari per a treure-li partit», ha senyalat María Jesús Almazor, Consellera Delegada de Telefónica España. La infraestructura anirà creixent segons es vagin unint nous parcs i les empreses innovadores requeriran millor capacitat per a desplegar noves aplicacions.

Grau d'independència i descentralització que asseguren els principis bàsics 

«De la mateixa manera que va ocorre a principis dels anys 90 quan els parcs científics i tecnològics eren els únics llocs on les empreses podien accedir a Internet d'alta velocitat, ara els parcs científics i tecnològics seran els primers a oferir a les empreses i entitats accés ràpid a blockchain, oferint així un nou valor pel simple fet d'ubicar-se en un parc», ha explicat Felipe Romera, president d'APTE.

  

  

D'aquesta forma, APTE disposarà d'una xarxa privada de blockchain, construïda amb la tecnologia de Telefónica

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari