Catalunya Diari

El parc del Palauet, a la Bordeta, serà un dels més grans de la ciutat

L’espai connectarà amb la ronda verda que envolta Lleida

Presidenta de l'AAVV de la Bordeta
Imatge de la presentació del projecte | LleidaDiari.cat

La nova planificació urbanística del barri de la Bordeta preveu incrementar la zona verda del Parc del Palauet fins als 30.500 m2. Això significa que esdevindrà un dels parcs més grans de la ciutat, ja que s'augmenta substancialment l'àrea destinada a zona verda. L'actual superfície és de 18.000 m2, amb una distribució diferenciada de l'espai de jocs amb mobiliari –uns 4.000m2- i el de bosc –uns 14.000m2-.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha posat l'accent en aquest creixement de superfície verda al barri, fet que exposa dos avantatges: d'una banda, la comunicació del parc amb la ronda verda de la ciutat, un eix important per gaudir, passejar i afavorir hàbits saludables; de l'altra, que arriba als 30.500 m2 de zona verda. D'aquesta manera, l'alcalde ha volgut aclarir als veïns i les veïnes que el POUM planifica més espais verds al barri. En referència a la mobilitat, el paer en cap també ha volgut remarcar que el POUM ja inclou una nova rotonda que encaixa la circulació del carrer Palauet i del vial de Víctor Torres. Aquest disseny facilita la comunicació entre la Bordeta i la ciutat, i dins del mateix barri.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el nou planejament hi ha 8.000 m2 reservats per a equipaments

Així, el POUM reajusta el traçat del vial per fer-lo passar de manera més paral·lela a la via del tren, opció que s'adapta als espais públics i els arbres existents. A més dels 30.500 m2 destinats a zones verdes, en el nou planejament hi ha 8.000 m2 reservats per a equipaments i un polígon d'actuació urbanística de 16.000 m2, amb fins a 172 habitatges de protecció oficial. «Volem que el nou POUM no costi diners als veïns i les veïnes i hem d'utilitzar les eines de gestió urbanística que permetin l'evolució del barri, que ha de comptar amb més parcs i habitatges de protecció oficial. Aquesta és la feina que fa un govern progressista", ha indicat l'alcalde. 

L'alcalde ha recordat que ell mateix, acompanyat d'un equip tècnic, ha explicat als veïns i les veïnes del barri de la Bordeta l'organització del nou vial, el sistema de zones verdes i d'habitatges, la millora en les comunicacions interiors i amb el centre de la ciutat, etc., així com aquelles qüestions plantejades en la reunió que es va fer al Centre Cívic. «La voluntat de transparència, de comunicació i d'explicació dels projectes urbanístics hi és», ha assegurat Larrosa, que ha afegit. D'altra banda, la Paeria segueix treballant a la Bordeta per avançar cap a un barri amb més confort i més accessible. L'alcalde ha visitat aquest dilluns, acompanyat de la tinent d'alcalde i regidora de la Bordeta, Montse Parra, i de la presidenta de l'AV, M. Carmen Guerrero, els treballs que s'estan fent al carrer de les Roses, on s'estan ampliant les voreres, entre els carrers Sant Paulí de Nola i Impressor Botel. 

És la segona fase d'una actuació, que ja ha finalitzat un primer tram entre el carrer Campament i St. Paulí de Nola i que inclourà una tercera fase fins a les avingudes de Fontanet i de Flix. S'hi treballarà tres mesos, amb una inversió d'uns 110.000 euros. Entre altres, s'hi faran millores a la xarxa d'aigua i clavegueram i es plantaran 18 arbres. La circulació viària es reordenarà a la zona un cop acabada l'actuació (les tres fases). El carrer de les Roses serà d'un únic sentit de pujada i el de Bellavista, també de sentit únic de baixada. Al carrer Bellavista s'ampliarà l'aparcament en bateria, que donarà més cabuda als vehicles que es desplacin a equipaments comercials de l'entorn de la Bordeta.

Fèlix Larrosa visitant el barri de la Bordeta
L'alcalde de Lleida visitant el barri de la Bordeta | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari