Catalunya Diari

Una parella amb síndrome de Down de Lleida apareix en l'espot televisiu de Down Espanya

Aquest dimecres se celebra el Dia Mundial de les Persones amb la síndrome de Down

Tenir un cromosoma de més, no és dolent. És ser diferent i, sovint, ser diferent, és fantàstic. Aquest dimecres és el Dia Mundial de les Persones amb la síndrome de Down i, per a commemorar-lo, l'associació Down Espanya ha volgut emetre un vídeo en el qual es poden escoltar el testimoni de persones amb la síndrome i a alguns dels seus familiars. Entre les persones escollides estan el Tonet i la Esther, una coneguda parella de Lleida que, més enllà de ser coneguts per tenir síndrome de Down, ho són per transmetre uns valors plens d'humanitat. Al vídeo es pot veure com es regalen paraules d'amor per a demostrar que són persones igual que la resta, que no són nens petits, ni estan malalts. Amb aquest vídeo, tant divertit com emotiu, des de l'associació es pretén sensibilitzar a la societat envers la síndrome de Down i fer valdre els valors universals que defineixen aquestes persones.

  

 

 

Què en saps sobre la síndrome de Down?

D'altra banda, des de Down Catalunya s'ha elaborat un vídeo que mostra el desconeixement de la societat sobre els drets i els deures que tenen les persones amb síndrome de Down. Uns reporters d'entitats del territori han sortit al carrer i han preguntat a diferents persones sobre aspectes com si les persones amb síndrome de Down poden votar, es poden casar legalment o poden viatjar a l'estranger en solitari. Ho sabeu? Mireu el vídeo!

 

Aquesta setmana també s'ha fet viral un vídeo de 50 mares que s'han gravat dins el cotxe cantant amb els seus fills amb síndrome de Down la cançó «A thousand years», de Christina Perri. Les mares que surten a les imatges formen part del grup de Facebook Designer Genes i tenen en comú que totes van donar a llum a nens i nens amb síndrome de Down entre els anys 2013 i 2014. Inspirades en un vídeo gravat amb llenguatge de signes les mares demostren que l'amor envers un fill pot durar, tal com diu la cançó, milers i milers d'anys.
 

Actes a Lleida

Finalment destacar que l'associació Down Lleida llegirà aquesta tarda a les 18.00 hores un manifest a la Biblioteca Pública de Lleida i a les 20.00 hores s'il·luminarà la façana de l'Ajuntament de Lleida amb els colors blau i groc del logotip de l'entitat, colors que identifiquen a les associacions de persones amb la síndrome de Down de tota Espanya.Comentaris

envia el comentari