Catalunya Diari

La parròquia de Sant Ignasi tornarà a acollir temporers fins que obrin els pavellons de Fira de Lleida

Aquesta solució d'emergència és fruit de la col·laboració entre Arrels Sant Ignasi, Càritas i Creu Roja

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida tornarà a acollir a partir del 17 de maig temporers que arribin a la ciutat per treballar a la fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, oferirà la possibilitat de pernoctar, a més d'esmorzar, sopar i espais de consigna i dutxes a les persones que s'hi acabin allotjant.

En aquest sentit, la parròquia disposarà d'una desena de places d'acollida. Es tracta d'una solució d'emergència que funcionarà fins a l'1 de juny, quan està previst que l'Ajuntament de Lleida posi en marxa el Pla d'acollida a temporers, amb l'obertura dels pavellons de Fira de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta iniciativa social es durà a terme per segon any consecutiu, tot i les dificultats afegides que comporta la pandèmia de la covid-19. Personal tècnic i voluntaris garantiran la cobertura dels drets bàsics dels temporers atesos, tot i "estar lluny de la resposta consensuada i integral" que reclamem les entitats des de fa anys.

Pla general on es poden veure temporers en una màquina de collir fruita en una finca de Penelles
La parròquia de Sant Ignasi tornarà a acollir temporers fins que la Paeria obri els pavellons de Fira de Lleida | LleidaDiari.cat

L'experiència de treball i coordinació per intentar donar resposta a aquest col·lectiu

Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja compten amb l'experiència de treball i coordinació per intentar donar resposta a aquest col·lectiu. Des de fa dies, tenen constància de l'arribada de temporers, no només a la ciutat de Lleida sinó a molts municipis del Baix Segre. Així mateix, les entitats han tornat a fer un crida perquè «no es tornin a repetir les situacions de vulnerabilitat que es van viure a la primavera i l'estiu de l'any passat, agreujades per la situació sanitària».


Comentaris

envia el comentari