Catalunya Diari

Pas endavant per a la construcció de la nova estació d'autobusos de Lleida, llesta a finals de 2024

Es farà un ple extraordinari per aprovar canvis urbanístics per fer possible la nova terminal al costat de la de tren

La Comissió Informativa de polítiques de la Gestió urbanística, habitatge i transició ecològica donarà compte dijous de la proposta d'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General per tal de fer possible ubicar la nova estació d'autobusos a l'edifici dels Docs i el seu entorn, al costat de l'estació del ferrocarril, a la plaça Ramon Berenguer IV.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquest expedient, juntament amb l'aprovació inicial del conveni urbanístic amb els propietaris dels terrenys privats que hi ha en aquest sector, es trametrà per a la seva aprovació en un ple extraordinari que tindrà lloc la setmana vinent. L'alcalde Miquel Pueyo ha dit que la nova estació és una «iniciativa estratègica» per a la ciutat. Segons Pueyo, la nova estació d'autobusos ha de suposar, juntament amb altres projectes com el Museu Morera, una transformació de la zona de la Rambla Ferran i Príncep de Viana, i a més farà més fluida la connexió entre Pardinyes i el centre de la ciutat. L'alcalde ha demanat «responsabilitat» als regidors de la Paeria per donar via lliure a aquest gran projecte. L'alcalde també ha destacat que la nova estació suposarà un impuls per al transport públic, en oferir una estació amb més capacitat, connectada directament amb les noves Rodalies ferroviàries de Lleida i que permetrà rellançar els edificis històrics dels Docs i la Meta.

 

 

El tinent d'alcalde Toni Postius ha indicat que aquests expedients disposen de tots els informes sectorials favorables i que, per tant, no hi haurà problemes perquè la Generalitat doni el seu vistiplau a l'aprovació definitiva dels canvis. Postius ha remarcat que amb aquesta modificació, Lleida no només disposarà d'una nova estació d'autobusos sinó que a més serà la titular de La Meta i a partir d'aquí es podrà decidir què s'hi podrà desenvolupar. En aquest sentit, ha celebrat la bona notícia que això suposa, sobretot després de la «vergonyosa» situació de fa molts anys en relació amb l'estació d'autobusos actual. La inversió prevista per la Generalitat en l'obra, que sortirà a licitació pròximament, és d'uns 30 MEUR.

L'operació urbanística

La modificació puntual del Pla General que es porta a la comissió té com a objectiu garantir la intermodalitat del transport públic, permetent la construcció de la nova estació d'autobusos a tocar de la del ferrocarril, en lloc de fer-ho sota el pont de Príncep de Viana, on estava prevista.

La proposta preveu la modificació de la qualificació urbanística dels terrenys al voltant dels Docs i la Farinera La Meta, per ampliar-hi el sòl per a equipament comunitari, que passarà de 4.947,55 a 13.509,59 metres quadrats, permetent així que s'hi pugui bastir la nova estació. A canvi, mitjançant el conveni de gestió urbanística, els propietaris privats d'aquest sector cedeixen la seva titularitat a l'Ajuntament de Lleida i veuen compensats els aprofitaments urbanístics que tenien allí en un altre àmbit, a Copa d'Or, a l'avinguda del President Josep Irla, número 2. En aquesta zona, es preveu la construcció de 102 habitatges de renda lliure i 152 de protecció oficial.


Comentaris

envia el comentari