Catalunya Diari

Tot llest per a la passejada agrocultural 'La ruta de la flor de pericó' a Lleida

Es realitzarà aquesta sortida pels camins de la Serra de Canelles, a la Partida Caparrella

L'Associació per a la Interpretació de l'Horta de Lleida organitza la quarta edició de la passejada agrocultural anomenada 'La ruta de la flor de pericó'. El diumenge 3 de juliol a les 10.30h es realitzarà aquesta sortida pels camins de la Serra de Canelles, a la Partida Caparrella. La ruta serà circular, d'aproximadament 3 km, començarà i acabarà a la Granja Pifarré, un espai localitzable i indicat a la mateixa web. L'activitat amb ruta i taller artesanal d'oli de cop tindrà una durada aproximada de 2 h.

En aquesta activitat es donarà a conèixer una planta autòctona que neix de manera silvestre en turons i camps de l'Horta lleidatana. Es tracta de la flor de pericó o també anomenada flor de sant Joan, s'explicaran les seves propietats curatives i alguna història llegendària de la seva tradició.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En tornar a Granja Pifarré es desenvoluparà un taller demostratiu per aprendre a fer «oli de cop» de manera natural. L'oli de flor de pericó (Hypericum perforatum) és un remei natural que conté hipericina, un element amb alts nivells de vitamina E, que conté propietats regeneratives cel·lulars, és cicatritzant, estimula la circulació de la sang i elimina els hematomes. Hi ha una famosa frase popular que diu: 'Qui té oli de pericó, no li cal metge ni doctor'. Antigament, la pagesia elaboraven aquests remeis naturals que no faltaven a les seves farmacioles sostenibles.

Imatge de l'Horta de Lleida
Tot llest per a la quarta edició de la passejada agrocultural anomenada 'La ruta de la flor de pericó' | LleidaDiari.cat

Què inclou la visita?

La visita inclou la guia pels camins, el taller artesanal d'oli de cop, un potet de vidre per fer oli de la collita 2022, oli extra verge de l'Oliverar de Sanui i l'obsequi d'un detall sostenible gentilesa del Consell Comarcal del Segrià. Les places seran limitades per això només s'ofereixen una vintena places en una edició única. Les inscripcions es podran fer des de la Web www.granjapifarre.com.
Aquesta proposta s'emmarca en la idea de donar a conèixer espais i sabers del món rural, una tendència que des de l'Associació per a la Interpretació de l'Horta de Lleida defineixen amb el terme «agrocultura».

Durant el juliol de l'estiu 2022 l'Associació per a la Interpretació de l'Horta de Lleida vinculada a Granja Pifarré oferirà una programació variada d'activitats, amb dues propostes per fer collita de patates i conèixer la història d'aquest tubercle. També un taller de conserva de tomates amb la col·laboració de Fruita Blanch. Després, a mitjans d'agost, s'iniciarà la quarta edició del Laberint de panís de l'Horta que aquesta temporada portarà el fil conductor dels productes de proximitat i que comptarà amb el patrocini de Plusfresc.


Comentaris

envia el comentari