Catalunya Diari

El pati de Magisteri de Lleida acollirà el futur edifici únic de l'administració de la Generalitat

Amb el nou edifici es vol avançar cap a l'eficiència de gestió a través del sistema de finestreta única

El solar de Magisteri de Lleida ha estat finalment l'espai escollit per a la ubicació del futur edifici únic de l'administració de la Generalitat. Així ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de Govern, Jordi Puigneró, en el consell de direcció amb els delegats de les vegueries que s'ha celebrat a Lleida i posteriorment en un acte la Cambra de Comerç.

L'objectiu d'aquesta unificació de serveis en un sol edifici suposarà un estalvi de costos i també vol avançar cap a una millora de la gestió en termes de sostenibilitat i eficiència. D'aquesta manera, es farà una clara aposta cap al sistema de finestreta única, segons el delegat Bernat Solé, a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

Imatge del conseller Puigneró
El pati de Magisteri de Lleida acollirà el futur edifici únic de l'administració de la Generalitat | LleidaDiari.cat

Una parcel·la de 5.216 metres quadrats

El nou immoble, que comptarà amb una parcel·la de 5.216 metres quadrats, concentrarà bona part dels serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat que actualment es troben distribuïts en una trentena d'oficines i dependències administratives disperses per la ciutat, algunes de lloguer i altres de propietat, que sumen una superfície de 30.000 metres quadrats. Alguns serveis conservaran la seva ubicació actual, sigui per motius d'eficiència administrativa, per característiques tècniques o per ser una seu emblemàtica.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha explicat que des de la delegació, juntament amb tècnics de la Generalitat, ja fa mesos que treballen en l'elaboració del pla funcional del qual serà el nou edifici. Així, s'està visitant les dependències actuals dels diferents serveis territorials de la Generalitat per conèixer-ne els espais, quantificar-los i apuntar les necessitats d'espais previstes en el futur. Enguany es preveu fer la redacció de pla funcional i la tramitació urbanística. El 2023 es farà la licitació de la redacció del projecte.


Comentaris

envia el comentari