Catalunya Diari

El PDeCAT, ERC, Crida-CUP i el Comú suspenen l'activitat institucional

Amb l'objectiu de fer veure a l'equip de govern d'Àngel Ros «que no es pot continuar amb l'activitat de l'ajuntament com si no estigués passant res al país»
Els regidors del PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida a la Paeria i del representant de la FAVLL
Els regidors del PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida a la Paeria i del representant de la FAVLL | LleidaDiari.cat

Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i del Comú de Lleida han plantat aquest divendres la Comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat amb l'objectiu de fer veure a l'equip de govern d'Àngel Ros «que no es pot continuar amb l'activitat de l'ajuntament com si no estigués passant res al país». En aquest sentit, les quatre formacions han anunciat que no participaran en cap altra convocatòria política o acte institucional de la Paeria fins a l'1 d'octubre «si no hi ha un posicionament clar de Ros, posant-se al costat del Govern de la Generalitat en l'objectiu de tirar endavant el referèndum d'autodeterminació», segons ha manifestat el president del grup del PDeCAT, Toni Postius. Des del Comú han explicat que amb aquesta decisió volen mostrar el seu rebuig «al silenci de l'alcalde» davant «l'escalada repressiva que s'està vivint els darrers dies a Catalunya» i han criticat que «l'alcalde segueixi plegat de braços aparentant normalitat».

Toni Postius ha defensat que ara la prioritat del seu grup, el PDeCAT, «ha de ser la defensa dels drets civils, de la llibertat d'expressió i de la democràcia». Així, ha demanat «per enèsima vegada que Àngel Ros recapaciti i escolti la ciutadania». Pel president del grup demòcrata a l'Ajuntament de Lleida, «no pot ser que mentre hi ha gent que ha dormit a la presó pel referèndum, i mentre la Policia i la Guàrdia Civil estan entrant en seus del Govern, mitjans de comunicació i empreses, Àngel Ros calli i s'amagui a la cova de la Paeria fent veure que aquí no hi passa res». Al mateix temps, ha fet una crida a la ciutadania perquè «continuï activa i amatent perquè si tots junts fem pinya per defensar el més essencial, que és la causa de la democràcia, aquest 1 d'octubre a Lleida votarem i de forma majoritària».

 

Des del Comú de Lleida han exigit un pronunciament a Ros, així com «una defensa ferma dels drets de tots els lleidatans, dels drets civils i les llibertats del poble català i de les institucions que el representen». «Un alcalde no hauria de defugir les seves responsabilitats, ni hauria d'haver posat el ple de setembre el dia 6 d'octubre per estalviar-se determinats debats polítics previs a l'1-O», ha denunciat l'agrupació d'electors. A banda dels quatre grups polítics de l'oposició, també ha abandonat la comissió municipal d'Urbanisme el representant de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL). La decisió anunciada pel PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida-CUP i pel Comú de Lleida inclou no només les comissions informatives i altres activitats polítiques, sinó també actes institucionals organitzats per la Paeria, com els que hi haurà la setmana que ve amb motiu de les Festes de Tardor i de la Fira de Sant Miquel. 

Des del grup del PP a la Paeria han qualificat de «totalment desencertat i impropi del càrrec que regidors de l'Ajuntament de Lleida facin deixadesa de les seves funcions, que tenen encomanades per exprés mandat dels ciutadans». També han lamentat la decisió de la FAVLL d'abandonar la comissió i li han reclamat que «hauria d'estar al costat de la llei i la democràcia i no d'actituds incíviques que l'únic que provoquen és trencar la convivència a la ciutat».

 

El grup del PP també ha expressat e seu rebuig a «als actes d'incivisme que s'estan produint a la ciutat» i, en aquest sentit, la formació demana que es depurin responsabilitats, ja que «és del tot intolerable i no es pot permetre que s'atempti contra el Patrimoni Cultural i Històric de Lleida, com és l'edifici de la Paeria, i menys que en aquests fets hi participin regidors de l'Ajuntament de Lleida». Els populars han reiterat el seu suport «als valors democràtics, a l'Estat de Dret i a la convivència», i han tornat a reclamar al Govern de la Generalitat «que renunciï a celebrar l'1-O».

 

Per la seva part, la portaveu de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes ha qualificat de «lamentable» l'actitud del PDeCAT, ERC, Crida-CUP i el Comú i ha recordat als regidors d'aquestes formacions que «els ciutadans els hi paguen el sou perquè compleixin les seves obligacions amb la ciutat». Per Ribes, «els que estan trencant la normalitat del funcionament de l'Ajuntament són aquesta quatre grups negant-se a participar en les comissions de treball, en les que es duen a terme tots els assumptes ordinaris de la ciutat». «No només se salten la llei, sinó que deixen de prestar servei al ciutadà», ha criticat.Comentaris

envia el comentari