Catalunya Diari

Pengen un bigoti gegant a la façana de l'Arnau de Vilanova per a celebrar el 'Movember'

A la província de Lleida es diagnostiquen cada any una mitjana de 200 nous casos de càncer de pròstata, el tumor més freqüent en els homes

Imatge del bigotis gegant que han penjat a l'Arnau de Vilanova de Lleida
La Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida i els Bombers se sumen al Movember per donar visibilitat a la salut masculina | LleidaDiari.cat

Amb motiu de la celebració el 19 de novembre del Dia Internacional de l'Home, la Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida s'ha sumat aquesta setmana al moviment Movember per donar visibilitat a la salut masculina i, molt especialment, al càncer de pròstata.

Ho ha fet amb diverses accions a les xarxes socials, entre les quals destaca una campanya amb els Bombers de la Generalitat del parc de Lleida, que aquest matí han penjat uns bigotis gegant –símbol del moviment Movember– a la façana de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A la província de Lleida es diagnostiquen una mitjana de 200 nous casos de càncer de pròstata cada any, segons les dades de la Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida, que aglutina professionals dels serveis d'Urologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica, Gestió de Casos, Farmàcia i Medicina Nuclear.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Al conjunt de Catalunya es diagnostiquen cada any 5.070 pacients amb càncer de pròstata. Segons les dades del Departament de Salut, el 90% d'aquests pacients sobreviuen al cap de 5 anys del diagnòstic, gràcies a tractaments cada cop més eficaços. Quan el tumor es diagnostica en estadis precoços, tant la cirurgia com la radioteràpia externa o la braquiteràpia aconsegueixen taxes de curació molt elevades.

Movember Foundation

Movember Foundation http://es.movember.com és una organització benèfica internacional compromesa a impulsar una vida més feliç, saludable i tan llarga com sigui possible per als homes. Des de 2003, diverses persones anònimes s'han unit a la causa i han recollit fons.

Actualment, ja s'han recaptat més de 600 milions d'euros i s'han finançat més d'un miler de programes d'investigació centrats en el càncer de pròstata i de testicle, en la salut mental i la inactivitat física. Una de les activitats més reconegudes d'aquesta organització és la campanya dels bigotis a les xarxes socials. Podeu consultar totes les activitats que s'han fet a Lleida en el marc del Movember als comptes de l'organització a Instagram (@move6333) i Facebook (movember.lleida.5).


Comentaris

envia el comentari