Catalunya Diari

Per què necessitem un nou ajuntament

Per què necessitem un nou ajuntament| Joan Fornsubirà

 Aquest divendres dia 30 presentem a Tàrrega la candidatura a les eleccions municipals Guanyem Tàrrega a la biblioteca a les 19.30 hores. No es tracta d'una candidatura tancada ni molt menys, sinó d’un projecte ambiciós de creació d’un moviment popular de base on tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin puguin participar en la confecció del programa, de les llistes i del posterior treball conjuntament amb els regidors que ens representin.
 
I potser us preguntareu per què una nova candidatura havent-hi ja tants partits. La nostra resposta, que esperem que sigui també la vostra, és que ara més que mai es fa necessari donar un tomb ben ferm a la manera de fer i d’entendre la política, tant general com municipal.
 
Efectivament, els temps han canviat de manera molt decisiva en aquests darrers anys i hem passat d’una època de relativa prosperitat a tenir uns índex de pobresa i de precarietat molt notables, com feia molts anys que no es veia. I això no ha estat pas responsabilitat de la població sinó dels poders econòmics que ens han estafat i ens han enganyat de manera molt evident.
 
Aquesta crisi, que no és una crisi, sinó una estafa, té les seves arrels profundes en l’ànsia dels poderosos de fer-se cada vegada més rics a costa dels drets de la població, de les classes mitjanes i dels treballadors. Així, ens trobem amb tancaments d’empreses, desnonaments sense alternativa, pobresa econòmica i/o energètica, condicions laborals precàries i un atur, sobretot del jovent, sense precedents. A més d’uns graus de corrupció que sembla no tenir límits.
 
Pensem que per fer front a aquesta situació no serveixen ni la política tradicional, ni els partits tradicionals que han estat en el poder, sobretot d’aquells que han exercit la corrupció de manera notable, ni les institucions tradicionals.
 
Hem de crear una manera diferent d'enfrontar-nos als problemes de la gent. Aquesta manera no pot ser una actitud passiva davant del patiment, ni una actitud servil davant de les grans empreses, dels bancs i de les classes poderoses. Hem de reaccionar des de la base, entre tots, canviant els valors dels que ostenten la representativitat dels ciutadans.
 
Això s'ha de fer engegant polítiques actives d’atenció als ciutadans més necessitats; polítiques socials prioritàries; de resistència davant dels abusos; de qüestionament de les lleis injustes; de participació de la gent que ho vulgui; d’obertura de l'ajuntament i de transparència democràtica. A més de practicar una gran austeritat en les despeses supèrflues en favor de la utilització dels recursos en allò que més necessita el ciutadà, i que pugui pal·liar el tractament injust que l'afecta a causa de les lleis, dels poders i del sistema econòmic neoliberal.
 
En definitiva, un ajuntament s'ha de fer càrrec i s'ha de responsabilitzar dels seus representats, sobretot d'aquells que pitjor ho estan passant, i actuar de manera contundent contra unes lleis de mercat que deixen molts i moltes sense recursos, i contra unes lleis dels governs conservadors que els deixen sense ajudes.
 
Us hi esprem a tots i a totes.
 
Joan Fornsubirà, membre de Guanyem Tàrrega


Comentaris

envia el comentari