Catalunya Diari

Pera de Lleida i els Pallapupas s'alien per portar somriures a 4.000 infants

Editarà 1.000 exemplars d’un llibre de receptes amb pera

Imatge de la presentació del projecte
La DOP Pera de Lleida i els Pallapupas signen un conveni | LleidaDiari.cat

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida i l'organització sense ànim de lucre Pallapupas han signat un conveni per a portar més somriures als hospitals.

L'acord es basa en la publicació de 1.000 exemplars d'un llibre inèdit de receptes amb pera, que costejarà íntegrament el CR de la DOP Pera de Lleida, i en la posada en marxa d'una campanya de venda d'aquests llibres amb l'objectiu que la recaptació íntegra de la venda es destini als Pallapupas que han quantificat en aproximadament 4.000 els pacients addicionals que podran visitar amb aquests ingressos. El preu de venda del receptari serà de 20 euros per cada exemplar, que es donarà al 100% als Pallapupas.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es posarà a la venda per Sant Jordi

El llibre es posarà a la venda per Sant Jordi i s'ha previst instal·lar diferents punts de venda a les ciutats. L'acord tindrà una durada inicial d'un any al llarg del qual es podran adquirir aquests llibres en diferents llibreries o directament a les entitats impulsores. El receptari que es publicarà és la primera edició d'un llibre de receptes originals amb Pera de Lleida elaborades per la food designer, Alexa Trilla.

Gerard Pujol, president del CR de la DOP Pera de Lleida, ha destacat la importància que té per a la DOP Pera de Lleida esdevenir part del dia a dia de la gent de la nostra comunitat i col·laborar en la seva salut i benestar a través d'una alimentació sana i de qualitat «sobretot de la població més petita i la més gran que de vegades és la més oblidada».

Per la directora i fundadora de Pallapupas, Angie Rosales, la tasca dels Pallapupas té l'objectiu que la salut emocional tingui el mateix pes que la física «Alimentar-se amb productes propers, com una senzilla pera, en la que el productor és un veí teu i té cura de tot el procés també humanitza més la societat i el nostre sistema productiu».

El Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida

El Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida està format per agricultors i centrals fruiteres productores de les tres varietats de pera que aplega la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida (Llimonera, Blanquilla i Conference) ubicades a les terres del terme municipal de Lleida i de les poblacions limítrofes de les comarques del Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell i les Garrigues.

La finalitat del Consell és la representació, la defensa i la garantia de la DOP i la promoció de la DOP Pera de Lleida i de les seves característiques específiques. Pallapupas és una organització sense ànim de lucrefundada l'any 2000, que ajuda els pacients i els seus familiars a fer un canvi positiu gràcies a l'humor i el teatre per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia.

Pallapupas està formada per actors i actrius professionals instruïts en una metodologia teatral i assistencial adaptada a cada persona i la seva tasca arriba a infants hospitalitzats, adults diagnosticats amb càncer i gent gran. També ajuda els familiars dels pacients a superar el procés de malaltia, i al personal d'infermeria i mèdic a facilitar la seva feina assistencial.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari