Catalunya Diari

Les pernoctacions de temporers sense sostre a Fira de Lleida es redueixen aquesta campanya

La Paeria valora de forma «òptima» la planificació d'enguany que ha permès donar un servei «integral»

El volum de pernoctacions de temporers sense sostre al pavelló 3 de Fira de Lleida s'ha reduït aquesta campanya de forma considerable en relació a l'any passat. Si bé el servei encara es prestarà fins a final de mes, a data de 18 d'agost, la Paeria tenia acumulades 7.513 pernoctacions, mentre que en tot l'estiu passat se'n van registrar 14.563.
 

L'equipament disposa de 122 llits a més de dutxes, servei d'àpats, consigna i bugaderia. El servei ha funcionat amb normalitat i sense incidències destacables, això s'atribueixen al fet d'haver-lo coordinat amb una planificació més «acurada i treballada»

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El dispositiu d'atenció a persones temporeres a Fira de Lleida es va posar en marxa l'1 de juny i està centralitzat al pavelló 3. El primer pas per poder-hi entrar és la valoració social per part de l'Oficina Única de l'Ajuntament de Lleida. 

Els usuaris del servei apunta doncs a què cauran de forma significativa si ho comparem amb l'any passat, quan l'estiu va venir marcat pels rebrots de covid-19Lleida i elSegrià en general. 
 

Pel que fa a la resta de serveis que es presten a Fira de Lleida, les dades municipals apunten que fins aquesta setmana hi ha hagut 3.075 serveis de dutxa; s'han fet 750 atencions laborals; i 187 atencions jurídiques.

Les pernoctacions de temporers sense sostre a Fira de Lleida es redueixen aquesta campanya
Les pernoctacions de temporers sense sostre a Fira de Lleida es redueixen aquesta campanya | LleidaDiari.cat

Més de 60 persones als pisos amb lloguer reduït

Enguany, per primera vegada la Paeria ha habilitat 18 habitatges perquè els treballadors a la fruita hi puguin accedir a un preu reduït de 4 euros per nit.
 

Són 15 pisos de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), que compten amb 80 places i 4 més de l'Agència Catalana de l'Habitatge que tenen 24 places. A dia d'avui, en fan ús 62 homes distribuïts en 12 pisos. També hi ha un pis destinat a dones que actualment està ocupat per 3.
 

Valoració «òptima»

La Paeria valora que, en general, el dispositiu funciona amb normalitat, sense registrar incidències destacables. S'apunta que el fet d'haver-lo coordinat amb una planificació més acurada i treballada ha permès donar-li una visió més integral, per donar suport, ja sigui per cobrir necessitats bàsiques o els àmbits jurídic i laboral, entre d'altres.
 

L'objectiu final és, segons l'Ajuntament, que les persones puguin trobar feina durant la campanya de la fruita. Per tot plegat, des del consistori es valora com a «molt òptims» els resultats obtinguts fins ara, tant al pavelló, com als pisos.
 

Segons els tècnics que coordinen el dispositiu, les persones que en fan i n'han fet ús valoren els serveis habilitats molt positivament, ja que els permet situar-se i fer recerca activa de fina. Així mateix, valoren molt positivament el servei de dutxes, del qual poden fer ús tan persones allotjades al dispositiu com aquelles que només demanen utilitzar aquest servei. En la mateixa línia, les consignes també tenen un ús notori i ben valorat.


Comentaris

envia el comentari