Catalunya Diari

Personal de la UdL organitza una consulta sobre el Consorci Sanitari

Personal de la UdL organitza una consulta sobre el Consorci Sanitari| Text i fotografies: EP

 

Les juntes i comitès de professors i de PAS de la Universitat de Lleida (UdL) organitzaran abans de que acabi l'any una consulta per conèixer l'opinió del col·lectiu universitari sobre la participació o no de la institució en el futur Consorci Sistema Integral de Salud de Lleida.

Així ho ha anunciat aquest dimecres Josep Maria Romero, president de la junta de personal d'administració i serveis de la UdL, durant la protesta convocada al Rectorat per la plataforma Marea Blanca, contraria al Consorci. Una vintena de persones de la Marea Blanca, amb pancartes, han mostrat el seu rebuig a aquest ens, dins la sala Victor Siurana de la universitat, on s'ha reunit el Consell de Govern de la institució i ha donat llum verda a formar, de nou, part d'aquest ens.
 
Les juntes i comitès havien plantejat a la UdL la convocatòria d'una consulta, argumentat que el Consorci no afectarà solament a la universitat, sinó també al conjunt del territori i a la gestió dels serveis sanitaris. No obstant, el rector, Roberto Fernández, els va informar que ell no convocaria la consulta.
 
"Vista la resposta, hem informat a la comunitat que les juntes assumiren l'organització de la consulta i ho farem abans de que acabi l'any", ha explicat Romero, partidari de que el procés sigui 'on-line'.
 
El Consell de Govern de la UdL ha aprovat per 27 vots a favor i 12 en contra la proposta de partició a la incoació del procés de constitució del Consorci Sistema Integral de Salut de Lleida i aprovació provisional dels Estatuts i del Conveni Regulador.
 
Helena Motos, sindicalista de CC.OO. i membre de la plataforma, ha explicat que la Marea Blanca ha rebut per les xarxes socials fotos en les que els coordinadors dels CAPS estan arrancant els cartells de la manifestació d'aquest dissabte. En aquest sentit, ha comentat: "Els cartells són del poble i diré per què: estan pagats amb els diners que hem recolectat de tota la gent".


Comentaris

envia el comentari