Catalunya Diari

El 35,6% de les persones ateses per Creu Roja Lleida no tenen cap ingrés mensual estable

El 30% de les persones enquestades en el 3r informe sobre els efectes de la covid-19 no havien demanat mai ajuda

El 35,6% de les famílies lleidatanes ateses i enquestades per la Creu Roja arran de la pandèmia no tenen cap ingrés mensual estable per poder cobrir les seves necessitats bàsiques. De fet, 3 de cada 10 no havia demanat mai ajuda bàsica a cap entitat (un 30%).
 

Aquestes són algunes de les conclusions del 3r informe de L'Observatori «Impacte de la covid-19 en l'alimentació de la llar» que s'ha elaborat a partir de les enquestes fetes dels mesos de maig i juny a un total de 1.012 persones arreu de Catalunya, 143 de les quals a la demarcació, dins el Programa Ajuda Humanitària de l'ONG, en col·laboració amb el Departament de Drets Socials. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons l'estudi, el 37% dels enquestats afirmen que han baixat els ingressos mensuals d'1 o més membres de la llar i només el 33,5 de les famílies tenen un salari com a principal font d'ingressos. De fet, en el 41,2% dels enquestats, l'alimentació familiar prové de donacions d'entitats. Una altra dada que l'entitat destaca és que el 49,6% no disposa de beca menjador per a cap dels seus fills.

Des de l'inici de la pandèmia i fins a mitjans d'octubre de 2021, més de 35.000 persones a les comarques de Lleida han rebut atenció humanitària de primera necessitat (aliments i altres productes bàsics) a través del pla Creu Roja RESPON.

Pla mitjà on es pot veure una voluntària de la Creu Roja Lleida repartint targetes aliment
Pla mitjà on es pot veure una voluntària de la Creu Roja Lleida repartint targetes aliment | LleidaDiari.cat

Més inseguretat alimentària a les llars

Segons indiquen les dades, un 42% de les persones pateixen algun grau d'inseguretat alimentària (lleu, moderat o sever) i un 90,2% considera que la seva família necessitarà l'ajuda de Creu Roja en els propers mesos. 
 

Per contribuir a fer front a aquesta situació, el Departament de Drets Socials ha aprovat una nova subvenció de 2 MEUR a Creu Roja per atendre les necessitats bàsiques de famílies amb infants i joves d'arreu de Catalunya. Aquesta quantitat permetrà la distribució d'ajudes econòmiques i lots de productes alimentaris i d'higiene per combatre el risc de pobresa infantil i prevenir altres situacions de risc que se'n puguin derivar.
 


Comentaris

envia el comentari