Catalunya Diari

Detecten persones que entraven a l'Hospital Arnau de Vilanova per consumir al bar

Control per limitar l'accés a la cafeteria de l'Arnau de Vilanova a personal assistencial i acompanyants de pacients

Façana de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida
L'Hospital Arnau de Vilanova només utilitza una de les tres plantes per a pacients ingressats amb covid-19 | LleidaDiari.cat

La gent té ganes de tornar als bars. Això és una realitat que fa dies que es percep, ja que és un lloc de trobada amb amics, familiars, reunions... I hi ha persones que se les enginyen totes per continuar entrant-hi. Un cas curiós s'ha donat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on s'hi ha detectat persones alienes al centre hospitalari que hi entraven a consumir. És per això, que un auxiliar de seguretat controla l'accés a la cafeteria de l'equipament, per tal que els clients que entrin en aquest espai siguin només personal assistencial o acompanyats de pacients amb necessitats amb alguna discapacitat o algun trastorn cognitiu.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Fonts del centre hospitalari han explicat a l'ACN que aquest control d'accés s'ha establert després del tancament de bars i restaurants per frenar la Covid-19 i arran de detectar alguns «casos puntuals» de persones alienes que acudien a la cafeteria per consumir. La cafeteria està a l'exterior de l'edifici hospitalari, just davant de la porta principal d'accés, i els auxiliars de seguretat hi són en dos torns des que obre al matí fins a les onze de la nit, quan tanca.
 
 
 

Beca a l'Arnau de Vilanova de Lleida 

La Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició ha atorgat recentment una beca de 5.000 euros a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per a un estudi sobre la composició corporal i l'afectació de la Covid-19. El projecte premiat, que porta per títol 'Impacte de la composició corporal en la prevalença, gravetat, propagació i pèrdua d'immunitat a la infecció per covid-19', proposa aprofundir en la relació entre l'acumulació de greix en el cos i la prevalença d'infecció per la covid-19, la seva gravetat (dies d'ingrés, necessitat d'UCI, ventilació mecànica i intubació, entre altres) i el nombre de familiars o contactes amb infecció confirmada per covid-19. L'estudi pretén avaluar fins a uns 450 pacients.

L'estudi està coordinat per Albert Lecube, cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Arnau de Vilanova i professor de la UdL, i compta amb la col·laboració dels professionals de la Gerència Territorial Lleida de l'ICS.


Comentaris

envia el comentari