Catalunya Diari

Piquets informatius de la Marea Lila de Lleida omplen l'Eix Comercial en defensa dels drets de les dones

Els actes clouran aquesta tarda amb una manifestació

La Marea Lila de Lleida està vivint aquest dijous 8 de març, Dia de la Dona, una jornada reivindicativa i de vaga. Tot i que sense destacats incidents, piquets de dones han omplert aquest matí l'Eix Comercial de Lleida i han entregat tríptics informatius als establiments que estaven oberts malgrat la convocatòria de vaga.

Per la seva part, altres entitats com el Sindicat d'Estudiants Països Catalans de Lleida (SEPC) han volgut sumar-se a la reivindicació feminista i han tallat a primera hora d'aquest matí el pont de la universitat. Els actes de protesta i reivindicació seguiran durant tot el dia i clouran amb la manifestació d'aquesta tarda. Finalment, destacar que l'espai social La Baula ofereix durant tot el dia tasques de suport amb jocs infantils.

En algunes imatges que han penjat a les xarxes socials alguns mitjans de comunicació, es pot veure com establiments de l'Eix Comercial de Lleida han abaixat les persianes a mesura que els piquets avançaven la seva marxa. A la Universitat de Lleida (UdL) globalment es pot parlar d'un 35% de classes suspeses per falta d'alumnes i algunes per absència del professor

El seguiment més gran s'ha donat als campus de Cappont -on alguns estudiants han tallat al trànsit el pont de la universitat- i Rectorat. Normalitat a Ciències de la Salut i escassa incidència al campus d'Agrònoms. El centre on la vaga ha tingut més incidència és la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (66%), seguida de l'Escola Politècnica Superior (33%) i la Facultat de Dret, Economia i Turisme (25%).

Imatge del tall del pont de la universitat del SEPC
Imatge del tall del pont de la universitat del SEPC | @sepc

 


Comentaris

envia el comentari