Catalunya Diari

Els piquets de la vaga feminista obliguen a tancar alguns comerços de Lleida

Al llarg del matí hi ha hagut talls de carrers com l'avinguda Madrid i el pont de la Universitat i també s'han fet activitats lúdiques

Imatge d'un grup de dones en una parada de la Plaça Sant Joan
Imatge d'un grup de dones en una parada de la Plaça Sant Joan | LleidaDiari.cat

Els piquets informatius de la vaga feminista d'aquest 8-M han obligat a tancar algunes botigues de l'Eix Comercial de Lleida, com ha estat el cas de la botiga Stradivarius. Amb presència policial, des de primera hora del matí, els piquets de la vaga han tallat carrers com l'encreuament entre l'avinguda Madrid, l'avinguda Catalunya i el pont de la Universitat. Al matí, també s'han concentrat desenes de persones a la plaça Sant Joan per fer algunes activitats com un taller de pancartes i també han assistit a una performance.

La portaveu de Marea Lila, Yolanda Bardina, ha explicat que el masclisme ha «entrat en el discurs polític" i això vol dir que la «defensa de les dones s'ha de fer contínuament». Aquest divendres a la tarda a Lleida es faran dues manifestacions, una a les sis i l'altra a les set. Bardina ha explicat que li constava que s'havien tancat alguns comerços per l'acció dels piquets a Lleida.

Imatge pla sencer del piquet de la vaga feminista a Lleida davant la botiga Stradivarius
Imatge pla sencer del piquet de la vaga feminista a Lleida davant la botiga Stradivarius | LleidaDiari.cat

 

El matí s'ha plantejat des del col·lectiu de Marea Lila

El matí s'ha plantejat des del col·lectiu de Marea Lila de Lleida amb un seguit d'activitats a la Plaça Sant Joan "obertes" a tota la família tal com ha explicat Bardina. Un taller de pancartes per portar-les a la manifestació de la tarda o de 'mems' feministes han estat algunes de les activitats. En aquest segon cas, ha explicat Bardina, per "respondre al masclisme amb tocs d'humor". Cap al migdia, els piquets informatius de la vaga han aparegut per l'Eix Comercial, cridant consignes i també forçant amb la protesta el tancament de botigues com ha estat el cas de Stradivarius, que ha obert la persiana més tard.

Amb presència policial, el recorregut dels piquets ha passat de llarg de la Plaça Sant Joan, on un grup d'actrius han representat la performance 'Ofec'. A les dues s'ha iniciat un dinar popular on estava prevista l'assistència d'un centenar de persones. A la tarda, Lleida acollirà dues manifestacions, una d'elles amb sortida de la Plaça 8 de març, a les set del vespre i l'altra, a les 6 de la tarda amb sortida des de la Plaça Ricard Vinyes i fins a arribar a la plaça Sant Joan. Allà, segons ha explicat Bardina, es llegirà el manifest, en llenguatge de signes en català i també tindrà lloc una performance per abordar el masclisme en les cançons.

Imatge pla general d'un grup de persones a la Plaça Sant Joan
Imatge pla general d'un grup de persones a la Plaça Sant Joan | LleidaDiari.cat

 

Bardina ha apuntat que respecte l'any passat, la lluita segueix «més viva» perquè el masclisme «ha entrat en la política» i s'ha convertit en un «atac directe», però també ha mencionat que es viu la «quarta onada feminista» després de «revulsius» com el 'Me too'. «Les dones hem dit prou a les desigualtats i les discriminacions» i ha qualificat d'"imparable" el moviment.


Comentaris

envia el comentari