Catalunya Diari

Plantada d'arbres popular amb més de 150 voluntaris per crear un nou bosc urbà al Turó de Gardeny de Lleida

Al voltant del Museu del Clima i de la Ciència de la capital del Segrià

Imatge general de quatre homes, entre els quals el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa (amb jersei negre), plantant un arbre al nou bosc urbà del turó de Gardeny
Imatge general de quatre homes, entre els quals el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa (amb jersei negre), plantant un arbre al nou bosc urbà del turó de Gardeny | LleidaDiari.cat

Més de 150 voluntaris han col·laborat aquest dissabte en la platada d'arbres popular que s'ha fet al voltant del Museu del Clima i de la Ciència de Lleida per crear el nou bosc urbà al Turó de Gardeny. Segons ha informat la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, l'acció ha permès incorporar 467 noves unitats vegetals, bàsicament alzines, pins, ametllers i lledoners. El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa, ha destacat que «avancem en el pla de reforestació de Lleida, en la generació de noves formes de confort i gaudi de la ciutat en aquest turó, al costat del Parc Científic, i formant part de tot aquest discurs que hi ha al voltant del Museu del Clima i de la Ciència». Un dels participants de la plantada popular ha estat Toni Gironès, l'arquitecte que va dissenyar el Museu del Clima. Gironès i Larrosa han aprofitat per fer un repàs al projecte global del Museu i a l'evolució dels diferents espais que el configuren.

  

La creació del bosc urbà entorn del Museu del Clima i la Ciència s'inclou dins el cicle de plantacions d'arbres i arbustiva als espais naturals i a les places que la Paeria està duent a terme, que permetran la plantació de milers d'arbres i arbustos i la regeneració dels espais verds de Lleida. El projecte es realitza amb el suport de la Fundació Lleida 21 de l'Ajuntament de Lleida, a través de la qual es canalitzen les accions municipals de comunicació i sensibilització ambiental.

Per altra banda, el tinent d'alcalde Larrosa ha aprofitat per presentar les activitats del Museu del Clima i de la Ciència per la temporada 2018, que s'estrenarà el 25 d'abril amb una xerrada del meteoròleg Francesc Mauri sobre el canvi climàtic. El programa d'activitats inclou xerrades, tallers, gimcanes, cinema i inclús una fira de la mobilitat elèctrica, que s'aniran repartint al llarg dels mesos fins a l'octubre. Totes les activitats són gratuïtes i només en algunes es demana inscripció prèvia per temes de capacitat.


Comentaris

envia el comentari