Catalunya Diari

La plantilla d'Alsina Graells inicia tres dies de vaga a partir de l'1 d'agost

L'aturada tindrà especial afectació a Lleida i les comarques de Ponent, segons han confirmat
Imatge d'un autocar de l'Alsina Graells
Imatge d'un autocar de l'Alsina Graells | David Belmonte

Els treballadors de l'empresa de transports Alsina Graells iniciaran aquest dijous una vaga de tres dies, coincidint amb l'inici del per√≠ode de vacances m√©s intens, per reclamar els complements salarials inclosos en el conveni i la quantitat fixada en concepte de borsa de vacances.

 

La companyia, que actualment és propietat d'Alsa, està integrada per 150 persones i opera a les comarques de la Vall d'Aran, Berguedà, Solsonès, el Bages i, especialment, a Lleida i les terres de Ponent, on l'empresa és responsable de prestar servei a les principals línies de transport, tant pel que fa a mantenir les connexions amb la ciutat de Barcelona com entre municipis de la demarcació. També es veuran afectades les línies de transport entre Barcelona i Andorra.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not√≠cies m√©s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu√≠!

 

Uns serveis m√≠nims mentre duri la vaga

Segons han explicat en un comunicat, fa deu anys els treballadors cobraven dues hores en concepte de ¬ętoma y deje¬Ľ, √©s a dir, una hora per comprovar que el vehicle es troba en bon estat per circular i una hora per fer-se c√†rrec de la neteja i el manteniment coincidint amb el final de la jornada. 

 

El 2009, els treballadors van acceptar deixar de cobrar una hora per alleugerir el mal moment econ√≤mic de l'empresa, una condici√≥ que es va anar renovant any a any fins que la plantilla va demanar el 2018 tornar a les condicions originals i l'empresa va respondre amb un requeriment per deixar de retribuir aquesta quantitat. El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha establert uns serveis m√≠nims mentre duri la vaga que inclouen el 40% dels trajectes previstos durant les hores punta i un 20% per a les hores vall, a banda d'un 33% dels que haurien de tenir lloc la jornada del dissabte dia 3 d'agost.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari