Catalunya Diari

La Plataforma proHasel fa una crida a no aturar «l'acció combativa»

Consideren que l'Estat s'ha vist obligat a mostrar la seva cara «terrorista i violenta» per frenar les manifestacions

Pla mitjà on es pot veure l'advocada de Pablo Hasel, Alejandra Matamoros, amb membres de la Plataforma que defensen la llibertat del raper
La Plataforma de suport a Hasel fa una crida a no aturar "l'acció combativa" per demanar la llibertat del raper | LleidaDiari.cat

La Plataforma Llibertat Pablo Hasel ha fet una crida a «l'acció combativa» de les persones que acudeixen a les manifestacions per demanar la llibertat del raper. En aquest sentit, demanen que s'assisteixi a les assemblees i convocatòries que hi haurà els dies vinents per «organitzar la ràbia», ja que consideren que no se'ls pot recloure a casa i que la inacció els condemni davant el que fa «l'Estat criminal».

En el marc d'una roda de premsa al davant del Centre Penitenciari Ponent, on es troba pres Hasel, la seva advocada, Alejandra Matamoros, ha lamentat la campanya de desprestigi contra el raper després de la seva detenció dilluns passat i ha recordat que la condemna per agredir un policia local de Lleida no és ferma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les manifestacions han obligat a l'Estat a mostrar la seva «autèntica cara»

Segons la Plataforma de suport a Pablo Hasél, les manifestacions dels darrers dies per demanar la llibertat del raper han obligat a l'Estat a mostrar la seva «autèntica cara», la més «terrorista i violenta», a través dels aparells policials i mediàtics. Asseguren que estan disposats a mostrar al món sencer que són capaços «d'ofegar qualsevol convocatòria democràtica i crítica».

La lletrada Alejanda Matamoros ha lamentat la campanya de «desprestigi» contra Hasel i ha assegurat que la seva entrada a presó sí que es deu als delictes d'opinió per les lletres de les seves cançons i no per altres penes que ha dit, encara no són fermes. Per Matamoros, aquesta campanya es deu al fet que l'Estat vol desviar el focus mediàtic de la llibertat d'expressió per la qual s'estan manifestant «milers de persones cada dia».


Comentaris

envia el comentari