Catalunya Diari

Plena ocupació a la Fira de Sant Miquel 2012

Plena ocupació a la Fira de Sant Miquel 2012| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 La fira presenta plena ocupació, igualant el nombre d’expositors de 2011, 350. Així mateix, concentra un increment important d’empreses provinents de diferents punts de l’estat. L'alcalde de Lleida i president de la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha posat de relleu la projecció internacional de Fira de Lleida i les bones dades d’expositors d’aquest any, tot desitjant que el nombre de visitants arribi als 190.000 que van visitar el certamen l’any 2011.
 
Les principals novetats d’aquest any són el 1r Fòrum Agrari de la Nova Pac i el Fòrum sobre la Innovació en Agricultura: l’experiència britànica, en el marc de les oportunitats comercials que es desenvoluparan entre el Regne Unit i Catalunya. També se celebrarà coincidint amb Fira de Sant Miquel el 40 aniversari de l’ETSEA.
 
Extensió: 26.500 metres quadrats
La 58a edició de Fira de Sant Miquel ocupa una superfície neta de 26.500 metres quadrats i comptarà en aquesta edició amb 75 activitats paralel·les, 38 jornades tècniques, 5 reunions professionals, quatre exposicions i demostracions i 28 activitats incloses dins del Congrés Lleida Qualitat.
 
Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha remarcat la importància del Fòrum sobre la PAC que acollirà Lleida i la trajectòria consolidada de Fira de Lleida com a referència del sector agrícola. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha destacat aixímateix que la Fira és també un espai de reflexió i d’anticipació sobre sector agroalimentari i ha citat com a exemple la Jornada sobre la nova directiva europea sobre plaguicides que se celebrarà aquest any. El president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, ha posat l’accent en la importància de la Fira i en la capacitat exportadora de les Terres de Lleida, que ha augmentat un 15% aquest any.
 
La presentació de Fira de Lleida, en què hi participen tots els patrons de la Fira (Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Generalitat i Cambra de Comerç) ha tingut lloc a les instal·lacions de Fira de Lleida, a la Llotja. La inauguració de la 58a edició de la Fira de Sant Miquel correrà a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí. El cartell il·lustrador de la fira, que s’ha presentat oficialment avui, és obra de la lleidatana Marisa Tartera.


Comentaris

envia el comentari