Catalunya Diari

Poca afluència en la primera jornada de vacunació sense cita a la Universitat de Lleida

La franja dels 20 als 29 anys presenta la cobertura més baixa, ja que una de cada tres persones no ha rebut cap dosi

Poques persones han acudit a la primera de les jornades de vacunació sense cita contra la covid-19 que el Departament de Salut porta a terme a la Universitat de Lleida. Des de la universitat lleidatana, però, ho atribueixen al fet que molts dels estudiants ja s'han vacunat.
 

L'objectiu de la iniciativa és augmentar el percentatge de vacunació entre la comunitat universitària per tal de garantir la màxima presencialitat durant aquest curs acadèmic. A la vegada, la UdL han engegat terme accions per sensibilitzar els universitaris que encara no s'han vacunat perquè ho facin. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!Les vacunacions als diferents campus de Lleida es fan des d'aquest dimarts i fins dijous, i el 21 i el 22 de setembre es duran a terme al campus Igualada-UdL. Un total de 24 persones s'han vacunat als campus del Rectorat i de Ciències  de la Salut de la UdL en la primera jornada de vacunacions sense cita que Salut porta a terme a la universitat lleidatana. 
 

La coordinadora l'equip de vacunació covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, Blanca Aguarod, ha assenyalat que l'objectiu de la iniciativa és acostar la vacunació contra la covid-19 a la població que està menys vacunada, facilitant que puguin vacunar-se sense cita prèvia. També ha detallat que la franja d'entre 20 i 29 anys és la que té una cobertura menor ja que només dues de cada tres persones han rebut la primera dosi a la regió sanitària de Lleida. En el cas de la franja que va dels 16 als 19 anys, són tres de cada quatre les persones que ja tenen la primera dosi.

Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de vacuna
Poca afluència en la primera jornada de vacunació sense cita a la Universitat de Lleida | GTRES
 

S'han preparat unes 120 vacunes per aquest dimarts

Aguarod atribueix que hi hagi menys gent vacunada entre aquestes franges d'edat a diferents motius com ara que hi ha gent que té por als possibles efectes secundaris del vaccí, altres que es creuen informacions falses, mentre que un grup més minoritari dubta per por a la punxada.
 

Tot i això, la responsable de l'equip de vacunació ha defensat la seguretat de les vacunes que s'estan administrant. Salut ha preparat una seixantena de dosis per administrar-les al Rectorat i una seixantena més al Campus de Ciències de la Salut durant aquest dimarts.

 


Comentaris

envia el comentari