Catalunya Diari

Poca afluència en la segona jornada de vacunació al pavelló Onze de Setembre de Lleida

La immensa majoria dels residents de residències de Ponent estan vacunats, al menys, amb la primera dosi

Un professional sanitari administrant una vacuna contra la Covid-19 amb un vial a la mà
Poca afluència en la segona jornada de vacunació d'AdstraZeneca al pavelló Onze de Setembre de Lleida | Salut

Poques persones han acudit aquest matí al pavelló Onze de Setembre de Lleida on Salut les havia citat per administrar-los la vacuna contra la covid-19 d'AstraZeneca. En canvi, dimarts a la tarda es van registrar cues i es va vacunar a 138 persones amb el vaccí d'Oxford, pertanyents a col·lectius com ara personal de farmàcies o fisioterapeutes.

Entre dimecres i dijous també es vacunarà amb el mateix vaccí a efectius dels Mossos d'Esquadra a les comissaries de la Seu d'Urgell i Lleida. D'altra banda, aquesta setmana la immensa majoria dels residents de les residències de la regió sanitària de Lleida ja estaran vacunats, almenys amb la primera dosi del vaccí, en aquest cas de Pfizer o Moderna, segons han explicat des del Departament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Salut va començar dimarts a la tarda a administrar el vaccí d'AstraZeneca

Salut va començar dimarts a la tarda a administrar el vaccí d'AstraZeneca a la regió Sanitària de Lleida, en concret al pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià. Aquest dimecres també s'ha començat a posar al CAP de Tàrrega. Són els dos punts on s'administra a la regió de Lleida, a més dels quatre de l'Alt Pirineu i l'Aran (Vielha, la Seu d'Urgell, Tremp i Puigcerdà). El Departament ha rebut unes 2.500 dosis del vaccí d'Oxford per aquestes dues regions sanitàries, que es posaran en els pròxims dies a persones d'entre 18 i 55 anys de col·lectius essencials.

Des del Departament, han citat per aquest dimecres a través d'un missatge al mòbil 250 persones a l'Onze de Setembre, però durant el matí han estat poques les persones que hi ha acudit. En concret, s'ha citat inicialment a personal de farmàcies i fisioterapeutes. A partir de la setmana que ve, aquests i altres professionals com ara podòlegs, logopedes o nutricionistes, entre altres, podran demanar dia i hora per rebre la vacuna.

El vaccí d'AstraZeneca és «segur»

La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha remarcat que el vaccí d'AstraZeneca és «segur» i que la seva eficàcia se situa per damunt del 60%. En aquest sentit, ha fet una crida perquè totes les persones que estiguin cridades a rebre aquesta vacuna se la posin. A la vegada, ha posat en relleu que aquesta setmana han hagut d'implementar la logística per administrar-la i s'ha compromès a anar polint el procés per citar les persones i comprovar que han rebut la notificació al seu telèfon.

Una farmacèutica que ha rebut la vacuna, Clara Ros, ha destacat la importància de posar-se el vaccí, tot i saber que el vaccí d'Oxford té menys efectivitat que altres vacunes. «Si als menors de 55 anys ens toca aquesta, doncs endavant, tot sigui per fer una labor de salut pública perquè si tots ens anem vacunant, més ràpid podrem fer front a la malaltia», ha afirmat.

Vacunació a cossos de seguretat i d'emergències

Així mateix, Salut també ha començat a administrar la vacuna d'AstraZeneca a efectius dels Mossos d'Esquadra. En concret, entre aquest dimecres i dijous es vacunarà a les comissaries del cos de Lleida i la Seu d'Urgell. Salut ha citat uns 300 mossos per als dos dies.

La resta dels agents del cos de Ponent i Pirineu que no puguin desplaçar-se a aquests dos espais, podran demanar cita per vacunar-se en els sis punts de vacunació del vaccí d'AstraZeneca al territori, de la mateixa manera que ho hauran de fer bombers, polies locals i efectius de Protecció Civil. En el cas de la Guàrdia Urbana de Lleida, els agents hauran d'acudir al pavelló Onze de Setembre. D'altra banda, entre quest dimecres i dijous es començarà a vacunar als funcionaris del Centre Penitenciari de Ponent.

Proves de detecció a persones citades per ser en una mesa electoral

Salut ha començat aquest dimecres a la regió sanitària de Lleida els testos d'antígens a les persones que han estat citades per ser diumenge en una mesa electoral. Les proves de detecció de la covid-19 s'han iniciat a Balaguer i Mollerussa. En concret, en els pròxims dies se'n faran a 65 punts de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. Pel que fa a Lleida ciutat es duran a terme dijous i divendres al pavelló Onze de Setembre.

De tots maneres, algunes persones que seran en meses electorals han explicat que se les ha citat amb un missatge al mòbil per fer-se la prova en altres espais diferents com ara al CUAP Prat de la Riba. En aquest sentit, Farreny ha reconegut s'havien enviat missatges citant la gent en altres llocs que no eren l'Onze de Setembre i ha assegurat que, en la majoria de casos, es van corregir.

«El gran gruix» de residents de residències estaran vacunats aquesta setmana

D'altra banda, Farreny ha explicat que aquesta setmana «el gran gruix» dels residents de residències de la regió sanitària de Lleida ja estarà vacunat contra la covid-19. Actualment, un 92,5% dels residents de geriàtrics ja ha rebut, al menys, la primera dosi mentre en el cas de residents de residències de persones amb discapacitat o de salut mental, s'eleva al 94%. En el cas dels treballadors d'aquests centres, un 70% ja ha rebut la primera dosi de la vacuna.

La gerent de la regió sanitària de Lleida ha explicat que, a més de la residència d'Alpicat (Segrià) on es van detectar onze positius per covid-19, en les darreres hores s'ha fet un cribratge a la residència de Torre-serona (Segrià) després que dos residents hagin donat positiu. En ambdós centres, els usuaris havien rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna i els positius són asimptomàtics.


Comentaris

envia el comentari