Catalunya Diari

Poca gent sense mascareta a l'Eix Comercial de Lleida, tot i que la majoria celebren la nova normativa

Algunes persones diuen que continuaran portant el tapaboques per sentir-se «més segures»

Ha arribat el dia que la població pot dir adéu a les mascaretes. Així i tot, la fi de l'obligació de portar mascareta als espais exteriors, després de més d'un any, ha estat desigual als carrers de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La majora de la població lleidatana que aquest dissabte 26 de juny al matí han sortit a l'exterior, ho han fet encara amb la mascareta posada, mentre que altres, han anat sense, sobretot en aquells espais on es pot respectar la distància de seguretat. 

Home amb màscara pel carrer | Imatge d'arxiu
La gent segueix portant la mascareta al carrer  | LleidaDiari.cat

Mascaretes posades al centre de Lleida

A l'Eix Comercial de Lleida, la majoria de la gent ha optat per posar-se la mascareta, ja que, malgrat que molts celebren la nova normativa, asseguren que d'aquesta manera se senten «més segurs». Els que han anat de compres, celebrant també l'arribada de les rebaixes, han dit que és més còmode portar la mascareta posada tota l'estona, per no haver-la de posar i treure cada vegada que entren a una botiga. 

A l'Eix Comercial, els carrers són estrets i hi sol haver una gran afluència de població, així doncs, la majoria de la gent ha seguit portant la mascareta per la dificultat de mantenir la distància de seguretat. Aquesta imatge també s'ha vist en la resta de carrers de la ciutat, que s'ha pogut veure que molta gent la portava. Tots aquells qui no la duien posada, la portaven a la mà, al colze o al coll.


Opinions diverses sobre la nova normativa

Els ciutadans de Lleida pensaven que la gent deixaria la mascareta a casa, però en la majoria de casos no ha estat així. «Pensava que la gent de seguida es trauria la mascareta, però s'ha de respectar. Si compleixes les mesures i hi ha molta gent me la posaré, però si no, no la portaré», ha explicat Amèlia, que ha dit que ha sortit de casa sense mascareta tot i que després al veure tanta gent que la portava se l'ha posat.

D'altra banda, veïns de la ciutat desconeixien que era a partir d'aquest dissabte que ja es podia anar pel carrer sense dur mascareta. «Me n'acabo d'assabentar, pensava que la mesura començava demà», ha explicat Eva, que s'ha mostrat «encantada» de poder anar pel carrer sense el tapaboques. 

Altres joves de la ciutat han assegurat que també continuaran duent la mascareta. «La continuaré portant perquè ja m'he acostumat i tant me fa portar-la que no», explica Aitana. De la mateixa manera, Irene diu que se la continuarà posant perquè «no se'n fia», especialment als carrers de Lleida més concorreguts, com poden ser el carrer Major o la zona de Ricard Vinyes. Tot i això, admet que, si no hi ha ningú al carrer, anirà sense.


Comentaris

envia el comentari