Catalunya Diari

Polèmica a Lleida per la tala d'un arbre de la plaça Sant Joan

Durant l'hivern serà substituïda per una nova o noves plantacions d'una altra espècie

Imatge de l'arbre que talaran a la plaça Sant Joan de Lleida
Tala d'un arbre a la plaça Sant Joan per seguretat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha informat que una empresa especialitzada talarà i retirarà la soca de la gran mèlia situada a la plaça de Sant Joan, just davant de l'església, aquest pròxim dimarts 13 d'octubre. La retirada d'aquest exemplar (de l'espècie Melia azederach) es durà a terme per seguretat, ja que s'ha detectat que s'ha produït un moviment en la seva base, que ha provocat la seva inclinació i suport en el mateix escocell elevat de la plaça.

Els tècnics de Jardineria han valorat la possibilitat de dur a terme un apuntalament, però finalment ha estat desaconsellat, ja que per la seva ubicació i l'espai disponible resultava difícil de fer. Per aquest motiu, s'ha decidit prioritzar la seguretat viària i procedir a la seva eliminació. Un cop extret, es disposarà de més informació que permetrà analitzar els motius del seu moviment i inclinació. Durant l'hivern, està previst dur a terme una millora del subsòl d'aquest espai i una nova o noves plantacions, amb canvi d'espècie.

L'oposició dels ecologistes

Per la seva banda, l'entitat ecologista d'Ipcena-EdC, ha manifestat el seu malestar per la «dràstica  decisi» de la Paeria. D'igual forma consideren que es podria optar per l'estudi realitzat per altres empreses especialitzades a resoldre aquests apuntalaments, garantint primer de tot la seguretat i en cas necessari per part de l'Ajuntament autoritzant el permís de desplaçament de la carpa que alberga la terrassa uns metres per poder salvar l'exemplar degudament.


Comentaris

envia el comentari