Catalunya Diari

Polèmica per la presència de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball de Lleida

ERC rebutja la presència de les forces armades al certamen perquè «no eduquen i xoquen amb la cultura de la pau»

Alguns joves estudiants interessant-se per l'estand de l'Exèrcit
Alguns joves estudiants interessant-se per l'estand de l'Exèrcit a la 12a Fira F&T de Lleida | LleidaDiari.cat

El grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria reclama a Fira de Lleida i a l'alcalde Fèlix Larrosa que «vetin» la participació de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball (F&T), que se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril al pavelló 4 de Fira de Lleida. ERC ha tornat a expressar el seu malestar per la presència al certamen d'un estand de les forces armades «perquè té com a finalitat la captació i no la formació de futurs treballadors».

Els republicans destaquen que la Fira F&T «és un espai de caràcter educatiu» i, per tant, consideren que «el fet que hi hagi militars es contradiu amb la cultura de la pau que ha de presidir l'educació a Catalunya». L'Exèrcit ha estat present al saló en les dotze edicions celebrades fins ara.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Demanen que es visualitzi que «l'Exèrcit no és un actor formatiu»

ERC-Avancem planteja a Larrosa que, «si no té el valor de tirar endavant la proposta de veto, almenys s'arbitri un sistema o un espai en què es visualitzi clarament que l'Exèrcit no és un actor formatiu» i, per tant, «no ha de tenir lloc entre els centres de formació», segons aquest grup municipal.

A més, els republicans recorden que la participació de la institució amarada a la Fira Formació i Treball «incompleix la moció 'Per la declaració de Lleida municipi de cultura de pau', aprovada pel ple de la Paeria l'abril del 2016», i també «una resolució del Parlament del mateix any en què es demanava evitar la participació de l'Exèrcit en fires promocionals de formació i espais educatius".

 

Una protesta que ve de llarg...

La plataforma Desmilitaritzem l'Educació va dur a terme l'any passat una acció de protesta, coincidint amb la inauguració de la 12a Fira de Formació i Treball (F&T) de Lleida, per expressar el seu rebuig, un any més, a la presència de l'Exèrcit en aquest certamen encarat als joves. Una vintena de persones encapçalades per una pancarta amb el lema «les armes no eduquen, les armes maten» van recórrer el pavelló 4 de Fira de Lleida –on se celebra el saló- i van finalitzar la protesta, que es va desenvolupar sense incidents, davant de l'estand de la institució militar a la Fira F&T.


Comentaris

envia el comentari