Catalunya Diari

Polèmica pel tracte ofert al guanyador lleidatà de 'La Voz' a TV3

Pueyo sosté que «pel seu color de pell, no és cap Simba, i els lleidatans tampoc són un tòpic com 'Lo Cartanyà'»

Imatge del lleidatà Kelly després de guanyar el programa 'LaVoz' d'Antena3, el dia 4 de desembre de 2020.
L'alcalde de Lleida demana una disculpa pública al 'FAQS' pel tractament inferit al cantant de Koers, Kelly Isaiah | LaVoz - Antena3

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha adreçat aquest dimarts al matí una carta a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, on qualifica d'«inacceptable» el tractament inferit al cantant Kelly Isaiah i el seu grup Koers durant el programa 'FAQS', emès dissabte per TV3. Pueyo considera que el càiron «entre Simba i Lo Cartanyà», amb el qual el programa va presentar Isaiah, «no pot ser considerat una broma, sinó que frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust, en relacionar el color de la pell d'Isaiah amb un personatge de Disney».

També assenyala que 'Lo Cartanya' representa la versió més tòpica i carrinclona dels catalans de terra endins. Per això, sosté que Isaiah, Koers, així com els lleidatans «es mereixen una disculpa pública» per part del 'FAQS'.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Considera «vergonyós», en tractar-se d'un programa de la televisió pública de Catalunya

En la carta que ha enviat a Llorach, l'alcalde de Lleida lamenta profundament, de la mateixa manera que han expressat molts lleidatans a través de les xarxes socials, «el desconeixement absolut, per part del programa emès, del perfil i dels mèrits dels artistes convidats a participar-hi».

En aquest sentit, considera «vergonyós», en tractar-se d'un programa de la televisió pública de Catalunya, que s'introdueixi Kelly Isaiah amb un cairon en el qual es llegia 'entre Simba i Lo Cartanya'. Per Pueyo, aquesta comparació «frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust» el mal gust i, a la vegada, «s'erigeix en una burla que ha ofès profundament els lleidatans».

Pueyo considera que tant Isaiah, Koers, així com els lleidatans «es mereixen una disculpa pública» per part del 'FAQS'. «La combinació de la falta d'informació sobre el grup convidat amb els tòpics més tronats i la conversió de la identitat racial d'Isaiah en un motiu de broma no té gran cosa a veure amb la línia professional i ètica seguida tradicionalment per la televisió pública», assenyala en l'escrit que ha adreçat a Llorach.

Disculpa de 'FAQS' de TV3

La direcció del 'FAQS' de TV3 ha demanat aquesta mateixa tarda disculpes a Kelly Isaiah i Koers per la sobreimpressió que va aparèixer en pantalla durant l'entrevista al cantant del grup durant el programa de dissabte. «Va ser una equivocació que entra en contradicció amb els propis valors dels mitjans de comunicació públics catalans en general i del 'FAQS' en particular», assenyala el missatge publicat a les xarxes socials.

Així mateix, explica que la direcció del programa es va disculpar dilluns de manera privada amb Kelly i, per extensió amb el grup. «Al 'FAQS' no hi ha cap ànim de menysteniment de cap dels seus convidats, ni de cap col·lectiu, ni de cap territori en particular com ho demostra la seva trajectòria des del setembre del 2017», finalitza la nota.


Comentaris

envia el comentari